11/3/15

[Ξανα]βρήκαν τον ληστή τραπεζών


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ένοπλες ληστείες που διαπράχθηκαν την 21-01-2014, σε υποκαταστήματα τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. αντίστοιχα, στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε ως ένας εκ των πέντε δραστών, 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ενόπλων ληστειών κατ’ εξακολούθηση και διακεκριμένων κλοπών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα πρωινές ώρες της 21-01-2014 , οι τέσσερις από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έθραυσαν με βαριοπούλα την τζαμαρία υποκαταστήματος τράπεζας και οι τρεις εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου με την απειλή όπλων (δύο Kalashnikov και ενός πιστολιού), αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των (10.695) ευρώ.

Λίγη ώρα αργότερα, οι ίδιοι δράστες εισήλθαν σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., όπου επίσης με την απειλή των όπλων αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και ακολούθως διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανάμενε συνεργός τους (σχετικό το από 21-01-2014 Δελτίο Τύπου μας).
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, εντοπίστηκε το όχημα διαφυγής των δραστών, εγκαταλελειμμένο σε περιοχή των Οινοφύτων και όπως προέκυψε είχε αφαιρεθεί από του δράστες βραδινές ώρες της 20-01-2014 από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας Αττικής.
Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 37χρονου δράστη και διακριβώθηκε η συμμετοχή του στις ανωτέρω ληστείες.
Σημειώνεται ότι ο 37χρονος συνελήφθη την 23-10-2014 στην Καλλιθέα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για την εμπλοκή του σε σωρεία ενόπλων ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, ενώ είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.
Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών του 37χρονου, καθώς και την τυχόν εμπλοκή τους στην διάπραξη και άλλων παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.