11/3/15

Αναβλήθηκε το εφετείο Κορκονέα


Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων, στη Λαμία, οι συνήγοροι υπεράσπισης των Κορκονέα-Σαραλιώτη, ζήτησαν αναβολή της δίκης πράγμα το οποίο εισηγήθηκε και η εισαγγελική έδρα και τελικά δέχτηκε το δικαστήριο.

Όπως υπογραμμίστηκε, κατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης στο δικαστήριο, η ημερομηνία για την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα και όπως ειπώθηκε θα γίνει είτε νωρίς το φθινόπωρο του 2015, είτε νωρίς την άνοιξη του 2016. 
Σημειώθηκε ακόμη ότι, η υπόθεση θα πρέπει να εξελιχθεί μέχρι το τέλος του 2015, καθώς όπως είπαν υπάρχουν ορισμένα πλημμελήματα τα οποία έχουν χρόνο παραγραφής το τέλος του 2016.

Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο, ελέγχοντας κάθε πρόσβαση στο Εφετείο. Επίσης, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας έγινε η μεταγωγή του Επαμεινώνδα Κορκονέα από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται, εκτίοντας την ισόβια ποινή που του έχει επιβληθεί, ενώ στο δικαστήριο παρέστη και ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος από το 2012.