22/4/15

Ο Αλβανός έριξε 9 σφαίρες με όπλο αστυνομικού

Τα Ντοκουμέντα: Το γάζωμα ...



Στο πλαίσιο της άμεσης κινητοποίησης των αστυνομικών υπηρεσιών της Ζακύνθου εξιχνιάστηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ημεδαπών 31 κα 29 ετών, στην πόλη της Ζακύνθου.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, που διερεύνησε την υπόθεση, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής και 23χρονου ημεδαπού για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοχρησίας, των διακεκριμένων κλοπών καθώς και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, όπως αυτό διερευνήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, χθες το απόγευμα στην πόλη της Ζακύνθου, σε προκαθορισμένη συνάντηση των δύο 23χρονων με τους δύο ημεδαπούς, για την επίλυση προσωπικών διαφορών, ο 23χρονος αλλοδαπός πυροβόλησε με πιστόλι εννέα φορές, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί, χωρίς να τους τραυματίσει.

Από την εξέλιξη των αστυνομικών ερευνών, που ακολούθησαν του περιστατικού, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν -αρχικά- από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, στο λιμάνι Ζακύνθου, καθώς αυτοί επιχειρούσαν να διαφύγουν μέσω της πορθμειακής γραμμής Ζακύνθου Κυλλήνης και στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκαν στην κατοχή του 23χρονου αλλοδαπού που πυροβόλησε τους δύο ημεδαπούς, μικροποσότητα κάνναβης καθώς και το πιστόλι με δύο γεμιστήρες που χρησιμοποίησε, το οποίο είχε αφαιρέσει κατά την διάρρηξη ιδιωτικού αυτοκινήτου αστυνομικού, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, μαζί με άλλα υπηρεσιακά και προσωπικά αντικείμενα, τα ξημερώματα της Δευτέρας 20.04.2015.
Επιπλέον από την περαιτέρω αξιοποίηση των ευρημάτων της έρευνας προέκυψε ότι οι δύο 23χρονοι, κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής 19.04.2015 και τα ξημερώματα της Δευτέρας 20.04.2015, διέπραξαν οκτώ ακόμη διαρρήξεις οχημάτων στην πόλη της Ζακύνθου, από τα οποία αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα.
Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 23χρονου αλλοδαπού, τα υπόλοιπα αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί από το αυτοκίνητο του αστυνομικού, μικροποσότητα κάνναβης και πλήθος κλοπιμαίων από τις διαρρήξεις των υπολοίπων αυτοκινήτων, τα οποία ήταν κρυμμένα σε ειδική κρύπτη, ενώ στην κατοχή του δεύτερου 23χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.320 ευρώ.
Επίσης στο πλαίσιο της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, σχηματίσθηκε αυτοτελής δικογραφία, σε βάρος του 55χρονου αστυνομικού από το αυτοκίνητο του οποίου αφαιρέθηκε ο υπηρεσιακός οπλισμός, με την κατηγορία της παραβίασης των όρων ασφαλούς φύλαξης υπηρεσιακού οπλισμού.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.