5/4/15

Κοκαΐνη απο τη Βραζιλία ο Κερκυραίος


Τα Ντοκουμέντα
Στο πλαίσιο δύο διαδοχικών αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας χθες (04.04.2015) το απόγευμα στην πόλη της Κέρκυρας, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις δύο ημεδαποί ηλικίας 54 και 56 ετών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση ο 54χρονος εντοπίστηκε –αρχικά- στην πόλη της Κέρκυρας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και στη συνέχεια σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους (361) γραμμαρίων, περισσότερο από 1 κιλό ακατέργαστης κάνναβης σε συσκευασίες, κοκαΐνη βάρους (5,6) γραμμαρίων, ένα δενδρύλλιο κάνναβης καθώς και ναρκωτικά χάπια.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση κατασχέθηκαν επίσης, το χρηματικό ποσό των (11.900) ευρώ, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Στην δεύτερη περίπτωση, σε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία 56χρονου που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους (98,3) γραμμαρίων, λευκή σκόνη βάρους (86,6) γραμμαρίων που χρησιμοποιείται για την πρόσμιξη της κοκαΐνης, καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Επίσης, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (310) ευρώ καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 56χρονος είχε εισαγάγει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, την ανωτέρω ποσότητα κοκαΐνης από την Βραζιλία στη Χώρα μας, με σκοπό να την διακινήσει στην Κέρκυρα.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκαν αντίστοιχες δικογραφίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.