27/4/15

... Μίλησε το DNA


O Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος Δημήτριος Παπαναγιώτου
H Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων, Υποστράτηγος (Ε.Κ.) Πηνελόπη Μηνιάτη
O Υποστράτηγος (ε.α.) Βασίλειος Γκρίζης Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας

\Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Απριλίου 2015 στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Γαρδίκας» της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διημερίδα με θέμα «Βάσεις δεδομένων γενετικών τύπων και η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνθήκης PRUM», με τη συμμετοχή εκπροσώπων αντίστοιχων εργαστηρίων Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η διημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και ειδικότερα την Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιτυχούς ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού προγράμματος ISEC, που αφορά στην ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας της Ελληνικής Αστυνομίας στην εφαρμογή των Αποφάσεων Prüm, μέσω του οποίου εξασφαλίσθηκε η προμήθεια εξοπλισμού για τα Εργαστήρια DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Εκ μέρους της Ηγεσίας του Σώματος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος Δημήτριος Παπαναγιώτου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν και ο Υποστράτηγος (ε.α.) Βασίλειος Γκρίζης Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, καθώς και η Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων, Υποστράτηγος (Ε.Κ.) Πηνελόπη Μηνιάτη.
Κατά τις εργασίες της διημερίδας, παρουσιάσθηκαν οι δράσεις του έργου, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της ανάλυσης DNA και γενετικών τύπων και παρουσιάσθηκε το εργαστήριο της Υπηρεσίας και οι δυνατότητές του.