13/5/15

Εξελίξεις στην τρομοκρατία



Ποινική δίωξη σε 31χρονο για σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού


Ποινική δίωξη σε βάρος του 31χρονου κρατούμενου Αλβανού ποινικού Φάμπιο Ν. - έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονίες - για συνεργασία με τους «Πυρήνεςτης φωτιάς» και τον  Χριστόδουλο Ξηρό στο σχεδιο «Γοργοπόταμος» που αφορούσε στην ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού, προχώρησαν οι δικαστικοί λειτουργοί που ερευνούν τα ζητήματα τρομοκρατίας.

Ο 31χρονος στον οποίο αποδίδεται ότι δημιούργησε το «δίκτυο» των Αλβανων «βοηθών»  του Χριστόδουλου Ξηρού έχει κληθεί  αύριο για να απολογηθεί. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για μία σημαντική εξελιξη στην  υπόθεση της συνεργασίας ποινικών κι ανταρτών πόλης.    

Επιπλέον συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κι ενας άλλος 24χρονος Αλβανός που είχε συλληφθεί προ διετίας για κλοπές στην κεντρική Ελλάδα μαζί με μία συγγενή του. Ο 24χρονος εκτιμάται ότι πάλι με την μεσολάβηση του  προαναφερόμενου 31χρονου αλλοδαπού, λίγο καιρό μετά την αποφυλάκισή του (η οποία εξετάζεται από τις διωκτικές αρχές)  έδωσε στην 22χρονη Αγγελική Σ.  που συνεργαζόταν με τον Ξηρό ένα καλάσνικοφ στην  περιοχή της Μάνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα 24ωρα έχει κληθεί να απολογηθεί για την  υπόθεση κι ο Χριστόδουλος Ξηρός.
     
Ο 31χρονος Αλβανός που εχει κληθεί να απολογηθεί αύριο Πέμπτη, είχε κατηγορηθεί για το ότι τον Απρίλιο του 2010 σκότωσε εν ψυχρώ σε δάσος της Καλλιθέας Χαλκιδικής έναν 25χρονο συμπατριώτη του σχετικά με την εκμετάλλευση μίας γυναίκας από τη Ρουμανία. Επίσης κατηγορήθηκε για τον φόνο ιδιοκτήτη περιπτέρου στην Αθήνα, αλλά και για τον βαρύ τραυματισμό ενός 37χρονου αλλοδαπού στην περιοχή των Σφαγείων Θεσσαλονίκης. Είχε θεωρηθεί και ύποπτος για τη δολοφονία γνωστού ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην Αθήνα.

Σε παλιότερη έρευνα στο κελί του σε περιφερειακή φυλακή είχε βρεθεί μεγάλος αριθμός κινητών ενώ είχε συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις κρατουμένων δηλώνοντας: «Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα άκρα αλλά δεν έχουμε και τίποτα να χάσουμε. Ζητάμε μόνο ό,τι δικαιούμαστε και τίποτα παραπάνω».

Ο συγκεκριμένος Αλβανός φέρεται να ενεργοποιήθηκε από το σύστημα ποινικών και «Πυρήνων» για συνδρομή στον Χρ. Ξηρό.

Ο 24χρονος Αλβανός που συνελήφθη χθες Τρίτη έδωσε πολεμικό τυφέκιο στην συνεργό του Ξηρού σε μία διαδικασία που περιγραφόταν σε κωδικοποιημένη επιστολή των «Πυρήνων». Όπως σημειωνόταν «σου κλείσαμε ραντεβού για καλάσνικοφ και σφαίρες την Τρίτη. Παίρνεις τον προαστιακό και σταματάς Θριάσιο-Μαγούλα. Από εκεί παίρνεις ένα ταξί. Προσοχή να έχεις καθαρό κινητό μήπως χρειαστεί να καλέσεις ραδιοταξί. Στις 3 το μεσημέρι, παίρνεις το (σσ αναφερεται αριθμός κινητού τηλεφώνου)  στον Χρήστο και του λες "γεια χαρά, είμαι από Κριστιάν και έρχομαι στην ταβέρνα"».