5/5/15

H αποκάλυψη του παιδοκτόνου



Μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, η ανθρωποκτονία 4χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, πράξη που τελέστηκε κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 9 Απριλίου 2015, σε υπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Μιχαήλ Βόδα στο κέντρο της Αθήνας.
Δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 27χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, βιολογικός πατέρας του θύματος.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του προαναφερόμενου δράστη, καθώς και σε βάρος 25χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, μητέρας του θύματος και ενός 70χρονου ημεδαπού.

Η δικογραφία υποβλήθηκε χθες (4-5-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και από το 10ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, σε βάρος του 27χρονου δράστη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα, κατά συρροή και οπλοχρησία και σε βάρος της 25χρονης για έκθεση ανηλίκου, από την οποία προκλήθηκε θάνατος και ¨ψευδορκία μάρτυρα¨.
Αναλυτικότερα, στις 24-4-2015, η 25χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, μητέρα του θύματος, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας και δήλωσε την εξαφάνιση της ανήλικης κόρης της. Το Τμήμα Εποπτείας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων επιλήφθηκε προανακρίσεως, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, ενώ άμεσα συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών από διάφορες κεντρικές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την αναζήτηση της ανήλικης και την συλλογή στοιχείων που αφορούσαν τα πραγματικά περιστατικά της εξαφάνισης της. Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης και των ερευνών, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ η φωτογραφία και τα στοιχεία της εξαφανισθείσας ανήλικης καταχωρήθηκαν στο σύστημα Amber Alert .
Εξεταζόμενη η 25χρονη κατέθεσε ότι εμπιστεύθηκε την κόρη της σε φιλικό της πρόσωπο, ονόματι «Σύλβια», 23 ετών, Βουλγαρικής υπηκοότητας, αγνώστων λοιπών στοιχείων ταυτότητας, προκειμένου να μεταβεί στη Βουλγαρία και ότι αυτή έχασε την ανήλικη από την εποπτεία της σε περίπατο που έκανε σε πάρκο.
Σε νεότερη κατάθεση της αναίρεσε τα προαναφερόμενα και κατέθεσε ότι εμπιστεύθηκε το παιδί της στον 27χρονο, ο οποίος είναι ο βιολογικός του πατέρας.
Εξεταζόμενος ο 27χρονος κατέθεσε ότι, ενώ αυτός βρισκόταν στη Βουλγαρία, συναντήθηκε την 23-04-2015 με την 25χρονη μητέρα της ανήλικης και σύντροφό του, η οποία είχε ταξιδέψει από την Ελλάδα στη Βουλγαρία και του ανέφερε ότι έχασε το παιδί τους επαναλαμβάνοντας την ίδια ιστορία (με τη Σύλβια).
Σε νεότερη κατάθεση του, αναίρεσε τα λεγόμενα του και ισχυρίστηκε ότι, κατά το μήνα Μάρτιο η 25χρονη ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία, του άφησε το παιδί και την 19/20-04-2015, όταν επέστρεψε από τη Γερμανία, της το παρέδωσε.
Σε επόμενη κατάθεση του αναίρεσε εκ νέου τους ισχυρισμούς του υποστηρίζοντας ότι η 25χρονη ταξίδεψε στη Γερμανία πριν το Πάσχα (12-4-2015) ενώ αυτός πρόσεχε το παιδί. Βραδινές ώρες του Σαββάτου 18-04-2015, κοιμήθηκε μαζί με το παιδί και περί την 06:45 ώρα της 19-04-2015 ξύπνησε και διαπίστωσε ότι το παιδί δεν ήταν στο σπίτι, ενώ η πόρτα της οικίας ήταν μισάνοιχτη.
Εξεταζόμενος ο 70χρονος ημεδαπός, ενώ αρχικά κατέθεσε ότι φιλοξενούσε στο διαμέρισμα του την 25χρονη, μαζί με τη κόρη της, στη συνέχεια διαφοροποίησε τα λεγόμενα του αναφέροντας ότι το παιδί βρισκόταν υπό την επίβλεψη του 27χρονου, ενώ η 25χρονη έλειπε στη Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι τα όσα ανέφερε στην αρχική του κατάθεση ήταν μετά από παραίνεση του .
Μετά από ενδελεχή έρευνα σε πρόσωπα και χώρους και αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού εξακριβώθηκε ότι η 25χρονη είχε ταξιδέψει στη Γερμανία πριν το Πάσχα και είχε αφήσει την ανήλικη στον 27χρονο. Η 25χρονη επέστρεψε στην Ελλάδα την 21-04-2015. Για διάστημα δύο εβδομάδων το παιδί έμεινε στη μητέρα του 27χρονου , η οποία το επέστρεψε στον γιο της πριν το ΠΑΣΧΑ και πατέρας και κόρη διέμεναν στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα.
Εκεί, κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 9 Απριλίου 2015, ο 27χρονος δολοφόνησε την ανήλικη και εξαφάνισε το σώμα της με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο.
Από την έρευνα-εξέταση της Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών διαπιστώθηκε η παρουσία αίματος του παιδιού σε κατασχεμένα αντικείμενα και εσωτερικούς χώρους του διαμερίσματος της οδού Μ. Βόδα, καθώς και αίμα του δράστη σε κατασχεμένο μαχαίρι και σεντόνι από τον ίδιο χώρο.
Ο δράστης ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες τις πράξεις του.
Από τον χρόνο που διαπράχθηκε το έγκλημα, αλλά και από τον τρόπο εξαφάνισης του σώματος της ανήλικης εκτιμάται ως αδύνατη η εύρεση αυτού.
Σήμερα και οι δύο οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια του 10ου ανακριτικού τμήματος Αθηνών.
Ο 27χρονος ζήτησε να απολογηθεί άμεσα, ενώ η 25χρονη ζήτησε προθεσμία για την Πέμπτη 07-05-2015.