2/7/15

Έριξαν αναισθητικό σε 77χρονο


Την εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου, η οποία έλαβε χώρα μέσα στην μονοκατοικία του θύματος, σε περιοχή του Κιλκίς, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ύστερα από ανάλυση του τρόπου δράσης, μεθοδικής έρευνας και εκτεταμένων αναζητήσεων.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης του κ. Ανακριτή Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 25 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων αλλά και των δύο συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παράβασης της Νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, τον Φεβρουάριο του 2015 οι συλληφθέντες μαζί με έναν εκ των συνεργών τους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face , εισήλθαν παράνομα σε μονοκατοικία, όπου διέμενε ζευγάρι ηλικιωμένων, παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα.
Με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν τον 77χρονο ιδιοκτήτη, δεσμεύοντάς του τα χέρια, ενώ προκάλεσαν απώλεια των αισθήσεών του με χρήση αναισθητικής ουσίας. Ακολούθως, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν με όχημα όπου ανέμενε ο δεύτερος συνεργός τους.
Από την περαιτέρω έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, προέκυψε ότι ο 25χρονος συλληφθείς, σε μεταγενέστερο χρόνο, αντάλλαξε το αφαιρεθέν τηλέφωνο έναντι μικροποσότητας ηρωίνης, που παρέλαβε από 35χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Σημειώνεται ότι ως προς το ποινικό τους παρελθόν οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές για πλήθος ποινικών αδικημάτων.