21/7/15

Ο ... καλός φαρμακοποιός

Συνελήφθη, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 43χρονος ημεδαπός φαρμακοποιός για παράνομη χορήγηση ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων σε τοξικοεξαρτημένους, οι οποίοι τα προόριζαν για περαιτέρω διακίνηση. Επιπλέον, συνελήφθησαν, τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 37, 50, 55 και 56 ετών για παράνομη προμήθεια ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, ενώ εμπλεκόμενος είναι και ένας 74χρονος ιατρός παθολόγος, κατηγορούμενος για παράνομες συνταγογραφήσεις.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο έρευνας για τη διαπίστωση παραβάσεων σχετικά με την παράνομη εκτέλεση ιατρικών συνταγών και χορήγηση ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων, που παρανόμως προμηθεύονταν φαρμακευτικά δισκία, με σκοπό τη περαιτέρω διακίνηση τους σε άλλα άτομα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και τη σύλληψη του φαρμακοποιού που τα χορηγούσε.
Στο πλαίσιο της παραπάνω επιχείρησης, αστυνομικοί εντόπισαν φαρμακείο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, εντός του οποίου ο 43χρονος φαρμακοποιός χορηγούσε στους λοιπούς συλληφθέντες ναρκωτικά φαρμακευτικά σκευάσματα, είτε εκτελώντας παράνομες ιατρικές συνταγές είτε άνευ ιατρικής συνταγής.
Όπως διαπιστώθηκε, οι παραπάνω ιατρικές συνταγές είχαν εκδοθεί και χορηγηθεί παράνομα από 74χρονο ημεδαπό ιατρό.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο φαρμακείο και στην οικία του 43χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Τριακόσια εξήντα τρία (363) ναρκωτικά φαρμακευτικά δισκία
  • Πλήθος πρωτότυπων μονόγραμμων συνταγών φαρμακευτικών ναρκωτικών δισκίων
  • Το χρηματικό ποσό των -350- ευρώ
  • Ένα (1) πιστόλι κρότου με επτά (7) φυσίγγια
  • Ένα σπρέι πιπεριού
Στο εν λόγω φαρμακείο, παράλληλα με την αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε και έλεγχος-επιθεώρηση από επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.