15/7/15

... Αθεόφοβος

Τα Κατασχεμένα


Εξιχνιάστηκαν, σήμερα (14.07.2015) στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με την Ομάδα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, εννέα (9) υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων και δύο (2) απόπειρες κλοπών, που διαπράχθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου.
Συνελήφθη για τη διάπραξη των εν λόγω κλοπών 55χρονος αλλοδαπός υπήκοος Παλαιστίνης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, χθες (13.07.2015) το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου εντόπισαν τον 55χρονο να κινείται ύποπτα οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου και αφού τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση, στη συνέχεια συνελήφθη κατά το χρόνο που επιχείρησε να παραβιάσει δωμάτιο ξενοδοχείου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στον 55χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 393 ευρώ, 1.700 κορώνες ξένων κρατών, 2 ζευγάρια γυαλιά, κοσμήματα, κινητό τηλέφωνο, δύο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Ιταλίας και διαρρηκτικό εργαλείο.
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 55χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 22.05.2015 έως και 12.07.2015 είχε διαπράξει επιπλέον εννέα (9) κλοπές και μια (1) απόπειρα κλοπής, όλες σε δωμάτια ξενοδοχείων σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου.
Αναλυτικότερα, ο 55χρονος αφαίρεσε, από δωμάτια ξενοδοχείων, χρήματα (ευρώ, δολάρια, ρώσικα ρούβλια), κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές (φωτογραφικές μηχανές, tablet ) διάφορα αντικείμενα και έγγραφα, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 8.700 ευρώ.
Ακολούθησε έρευνα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμενε προσωρινά ο 55χρονος, χθες (13.07.2015) το βράδυ, σε περιοχή των Χανίων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  •  ηλεκτρονικές συσκευές (6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 8 tablet , ένα i - pad , 8 κινητά τηλέφωνα, φωτογραφική μηχανή, φακός φωτογραφικής μηχανής και ένα ζευγάρι ακουστικά),
  •  4 ρολόγια χειρός,
  •  κοσμήματα (2 δακτυλίδια, κόσμημα λαιμού,4 βραχιόλια, σταυρός με χρυσή αλυσίδα, 2 μενταγιόν),
  •  15 διαβατήρια διαφόρων κρατών,
  •  22 χαρτονομίσματα Νοτίου Αφρικής και Ουκρανίας και κέρματα Νορβηγίας και
  •  σακίδιο πλάτης με διάφορα είδη ρουχισμού.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του σε ομοειδείς πράξεις.
Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.