6/7/15

“GLAMOUR" ναρκωτικών

 
Επιχείρηση εξάρθρωσης οργανωμένου εγκλήματος εμπορίας και διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών στη Θεσσαλονίκη  
 
   Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης,  στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, πέντε (05) ημεδαποί. 
   Ειδικότερα, συνελήφθησαν ένας 22χρονος,  ένας  31χρονος και ένας 65χρονος, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων κατά περίπτωση. Επίσης συνελήφθησαν δύο (02) ανήλικοι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. 
   Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στους ανωτέρω δύο (02) ανηλίκους, πρωινές ώρες χθες,στον Α΄ προβλήτα λιμένα Θεσσαλονίκης βρέθηκε και κατασχέθηκε μια (01) συσκευασία ερυθρού χρώματος με την επωνυμία  1G” η οποία περιείχε φυτικά αποσπάσματα αναμεμειγμένων βοτάνων και αιθέριων ελαίων άγνωστης προέλευσης, με ρητή αναγραφή απαγόρευσης πώλησης σε ανηλίκους. 
   Στη συνέχεια, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε κατάστημα ψιλικών εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένες ογδόντα ένα (81) συσκευασίες διαφόρων χρωμάτων, με την ονομασία “GLAMOUR 1G”, χίλια εκατόν είκοσι (1.120) ευρώ, ένα (01) πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ευρώ, ένα (01) σπρέι πιπεριού, καθώς και μία (01) πίπα εισπνοής ναρκωτικών ουσιών. 
   Λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθησαν έξωθεν του ανωτέρω καταστήματος  ως συνεργοί, δύο (02)υπάλληλοι, ένας 22χρονος και ένας 65χρονος καθώς ο πρώτος προέβαινε στην πώληση και ο δεύτερος στην παροχή προς πώληση των εν λόγω συσκευασιών. 
Επιπροσθέτως, παρουσία δικαστικού λειτουργού και σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ΕΛ.ΑΣ., διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία ημεδαπού, ο οποίος και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου φερόμενου ως ιδιοκτήτη του καταστήματος ψιλικών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των τριακοσίων εξήντα πέντε και πενήντα (365,50) ευρώ  και τρεις (03) συσκευασίες “GLAMOUR 1G”.  
  Ακολούθως, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 65χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκανσυνολικά χίλιες οκτακόσιες τέσσερις (1804) συσκευασίες “GLAMOUR 1G” καθώς και δεκαπέντε χιλιάδες τριακόσια εξήντα (15.360) ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα.