10/8/15

Ποντικός στα Μουδανιά

 
Η μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν συνολικά 10 κλοπές από εξοχικές κατοικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρειας Χαλκιδικής.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου, αλλά και των δύο συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ενεργώντας από κοινού και δρώντας από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, διέπρατταν συστηματικά κλοπές από εξοχικές οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, την ώρα που οι ένοικοι κοιμόταν και αφαιρούσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.
Ειδικότερα, ο ι τρεις άντρες προχθές (08-08-2015) τα ξημερώματα, εισήλθαν παράνομα σε 3 ενοικιαζόμενα δωμάτια σε περιοχές της Κασσάνδρειας Χαλκιδικής και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.
Εκδόθηκαν άμεσα ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις στο πλαίσιο τον οποίων εντοπίστηκε ο 21χρονος σε εγκαταλελειμμένη οικία, όπου διέμενε με τους άλλους 2 συνεργούς του και συνελήφθη.
Επιπλέον από την περαιτέρω έρευνα και την ανάλυση του τρόπου δράσης τους, διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται σε ακόμη 7 κλοπές από εξοχικές οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην ίδια περιοχή, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 8.200 ευρώ, κατά δήλωση των παθόντων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία που διέμεναν, εντοπίστηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.