24/8/15

Τούρκος διακινητής με νταλίκες

Οι Αποδείξεις


 Συνελήφθησαν χθες (21-8-2015), στον Έβρο και τη Ροδόπη, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 56χρονος υπήκοος Τουρκίας και ένας 20χρονος υπήκοος Συρίας, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 170 μη νόμιμους μετανάστες. 134 από τους διακινούμενούς ήταν υπήκοοι Συρίας και 36 υπήκοοι Ιράκ.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Μάνδρας), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον 56χρονο,
διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην καρότσα του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), που οδηγούσε, εντόπισαν 161 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, συνέλαβαν τον 20χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει εννέα (9 ) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.