8/8/15

Τους άλλαξαν τα φώτα

Μήλος

Μήλος: Αλβανοί «αετονύχηδες» έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας

Στη σύλληψη δύο Αλβανών «αετονύχηδων», που είχαν... ξαφρίσει το νησί, προέβη η Ομάδα Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου.

Οι δύο κακοποιοί συνελήφθησαν στο λιμάνι, λίγο πριν εγκαταλείψουν το νησί, μαζί με τα κλοπιμαία, για τα οποία είχαν βρει μια εξαιρετικά... σπάνια κρυψώνα: το φανάρι του αυτοκινήτου τους, μάρκας Golf.


Έπειτα από πολύωρη ανάκριση, οι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 29 και 31 ετών, ομολόγησαν την «πλούσια» δράση τους κατά την παραμονή τους στο νησί των Κυκλάδων.

Όπως προέκυψε από την ανάκριση, οι δύο αλλοδαποί δράστες, που έφτασαν στο νησί της Μήλου από το Άργος, είχαν προλάβει να κάνουν επτά διαρρήξεις σε σπίτια και τουριστικά καταλύματα -με ιδιαίτερη «προτίμηση», μάλιστα, στο χωριό Πολλώνια και τον Αδάμαντα.

Οι Αλβανοί διαρρήκτες «ξάφριζαν» μετρητά, κοσμήματα, φωτογραφικές μηχανές κ.ά. 

Ο ένας εκ των δύο, μάλιστα, προκειμένου να καλύπτει την εγκληματική του δραστηριότητα, είχε αλλάξει το επώνυμό του στην Αλβανία, καθώς στη χώρα μας εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, στην περιοχή της Κορινθίας, ήδη από το 2010...

Ασφαλώς, η έγκαιρη σύλληψή τους, σε μια περίοδο αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί, συνιστά επιτυχία για την τοπική αστυνομία, που απέτρεψε την επέκταση της δράσης τους.