24/8/15

Φόβος και τρόμος


Συγκεκριμένα πρόκειται για τον συλληφθέντα:
Α) ΚΑΜΠΕΡΗ Παναγιώτη του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας που γεννήθηκε το 1991 στη Λάρισα.


Και τους μη συλληφθέντες:
Β) ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη του Κωνσταντίνου και της Αικατερίνης που γεννήθηκε το 1995 στη Λέσβο ή στο Βόλο.
Γ) ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Παντελή του Ευαγγέλου και της Ευαγγελίας που γεννήθηκε το 1972 στην Στυλίδα Φθιώτιδας.


Δ) ΛΕΝΤΕΡΗ Επαμεινώνδα του Κωνσταντίνου και της Αργυρούλας που γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα

Ε) (επ) WAQAS ή MEHMOOD ή ALI (ον) ALI ή WAQAR ή WAQAS του FASIL ή MOHAMMAD και της PARVEN ή PARVIN ή AKHTER ή PARUIN που γεννήθηκε το 1991 στο Πακιστάν.

ΣΤ) ΚΑΤΣΑΡΗ Γρηγόριο του Δημητρίου και της Μαρίας που γεννήθηκε το 1994 στα Ιωάννινα.Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 20, 21, 22, 24, και 43 ετών και ενός 24χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές με την μέθοδο της απασχόλησης.
Ειδικότερα, από τα εν λόγω άτομα, συνελήφθη στις 15-8-2015 το απόγευμα στα Άνω Λιόσια από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ο 24χρονος ημεδαπός, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι έξι (6) κατηγορούμενοι είχαν συστήσει, από το 2012, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές από οικίες με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αφαιρώντας κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα αξίας. Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει έξι (6) κλοπές από οικίες στην Καλλιθέα, το Βύρωνα, την Ηλιούπολη, το Ψυχικό, τη Γλυφάδα και τη Νέα Σμύρνη.
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής τελεσθείσας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, από περισσότερους από δύο δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την πληρέστερη διερεύνηση των εκκρεμών υποθέσεων, με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695532 και 210-8295533 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.