24/8/15

Ψηλά σαν κυπαρίσσια

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του καλλιεργητή και πρόκειται για 56χρονο





 Εντοπίστηκε  στο Πραντικό Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από (383) δενδρύλλια συνολικά.
Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του καλλιεργητή και πρόκειται για ένα 56χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για τα αδικήματα της κατοχής και καλλιέργειας κάνναβης και παράνομης οπλοκατοχής, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποιώντας στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό έργο σχετικά με την καλλιέργεια της φυτείας από τον 56χ ρονο, κατάφεραν να εντοπίσουν την ακριβή θέση αυτής με τη συνδρομή των αστυνομικών της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και εκρίζωσαν (338) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, το ύψος των οποίων ανέρχονταν μέχρι και τα (5,5) μέτρα και (461) γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.
Ο δράστης είχε διαμορφώσει ειδικά τον χώρο σε δύσβατη, δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση αποτελούμενη από δέντρα και θάμνους, όπου καλλιεργούσε τα δενδρύλλια. Είχε πραγματοποιήσει επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, έτσι ώστε αφενός τα δενδρύλλια να βρίσκονται σε πλήρη κάλυψη και αφετέρου να μην επισκιάζονται από δέντρα και να δέχονται την απαραίτητη ηλιακή ενέργεια για φωτοσύνθεση.
Για τη συστηματική περιποίηση και φροντίδα των δενδρυλλίων είχε εναποθέσει στο χώρο φυσική και χημική λίπανση, ενώ παράλληλα φρόντιζε για το πότισμα αυτών με αυτόματο σύστημα ποτίσματος το οποίο είχε συνδέσει με υπόγειο σωλήνα σε φυσική πηγή της περιοχής.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία και στο αυτοκίνητο του 56χρονου, στην ίδια περιοχή, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
  • Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • Δύο κινητά τηλέφωνα,
  • Μια καραμπίνα η οποία ήταν οπλισμένη με τέσσερα (4) φυσίγγια,
  • Ένα δίκαννο τυφέκιο
  • Τέσσερα (4) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου .
  • (835) ευρώ.
Επισημαίνεται ότι ο 56χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.