13/8/15

Τους φέρνουν και με λεωφορεία

 Τα οχήματα
 
 
Η άμεση κινητοποίηση και επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε υπόθεση παράνομης διακίνησης 149 αλλοδαπών.
Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 36, 38 και 34 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και προώθησης υπηκόων τρίτων χωρών προς το εσωτερικό της ενδοχώρας.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 10-08-2015, εντοπίστηκαν σε δύο σημεία της πόλης, ήτοι στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού, όπου έσπευσαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνολικά (149) αλλοδαποί εκ των οποίων (39) ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων που να δικαιολογούν την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.
Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι παραπάνω αλλοδαποί εισήλθαν από σημείο του Νομού Έβρου και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν από την περιοχή Ορμένιου Ορεστιάδας, σε δύο λεωφορεία, με οδηγούς τους δύο συλληφθέντες άντρες και συνεπιβάτιδα, σε ένα εκ των δύο λεωφορείων την έτερη συνεργό τους, που εκτελούσε παράλληλα, χρέη διερμηνέα, οι οποίοι και τους μετέφεραν μέχρι τα δύο προαναφερόμενα σημεία.
Στο πλαίσιο εκτεταμένων αστυνομικών ερευνών, εντοπίστηκαν σε κατάστημα επιδιόρθωσης ελαστικών στην περιοχή του Καλοχωρίου, τόσο οι τρεις διακινητές, οι οποίοι και συνελήφθησαν, όσο και τα δύο λεωφορεία που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα για την παράνομη διακίνηση.
Σημειώνεται ότι, από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι διακινούμενοι αλλοδαποί, κατέβαλλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ έκαστος, σε έτερο μέλος του κυκλώματος, καθώς επίσης και ότι σκοπός των μελών της οργάνωσης ήταν η διενέργεια και έτερης παράνομης διακίνησης σημαντικού αριθμού μεταναστών, η οποία και απετράπη ένεκα της σύλληψής τους.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
  •  δύο (2) λεωφορεία, που χρησιμοποιήθηκαν για την παράνομη διακίνηση, στο εσωτερικό των οποίων βρέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος πλαστικών φιαλιδίων νερού
  •  χρηματικό ποσό ύψους (1.200) ευρώ,
  •  πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim , που κατείχαν οι διακινητές,
  •  αποδείξεις διοδίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.