2/9/15

Φορτωμένοι ...

Η ΚΡΥΠΤΗΣυνελήφθησαν στις 31-8-2015 το μεσημέρι στην περιοχή της Ελευσίνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 40 ετών για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εισαγωγής κάνναβης από την Αλβανία στην Ελλάδα, και στη συνέχεια διακίνησής της στο εσωτερικό της Χώρας, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες, να ταυτοποιήσει τους δράστες (εισαγωγείς-διακινητές) και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Ειδικότερα, οι δύο (2) αλλοδαποί εντοπίσθηκαν στην περιοχή της Ελευσίνας να μεταφέρουν ποσότητα κάνναβης, με τη χρήση δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, ειδικά διαμορφωμένων με χώρους (κρύπτες) για την απόκρυψη των ναρκωτικών, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα οχήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -33.600- γραμμ.
  • Το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Επίσης, κατασχέθηκαν και τα δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε, από το Σεπτέμβριο του 2014, οι συλληφθέντες επισκέπτονταν την Ελλάδα ανά τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου ανά δεκαπενθήμερο) και την επόμενη ημέρα της άφιξής τους επέστρεφαν στην Αλβανία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.