9/9/15

Τηλεφωνικοί βομβιστές


Ταυτοποιήθηκαν χθες (08.09.2015), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, πέντε (5) άτομα, για πέντε (5) περιπτώσεις τηλεφωνημάτων, στα οποία ανέφεραν ψευδώς, ότι υπήρχε τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων και στον Αερολιμένα Χανίων .
Σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 43 και 44 ετών, 31χρονου αλλοδαπού υπηκόου Μπαγκλαντές, 27χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ερυθραίας και 35χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, για το αδίκημα της ψευδής παράστασης τέλεσης εγκλήματος.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω τηλεφωνούσαν και ειδοποιούσαν (ψευδώς), για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων και στον Αερολιμένα Χανίων .
Αναλυτικότερα, από την πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 07.11.2013 έως και την 14.10.2014, είχαν σημειωθεί πέντε (5) περιπτώσεις τηλεφωνημάτων για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών από τους ανωτέρω.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.