28/9/15

Θησαυρός η γιάφκα με το θαμμένο RPG



Θαμμένα στοιχεία που δείχνουν ΟΛΑ στον Μώλο Φθιώτιδας
Η εξοχική κατοικία στον Μώλο Φθιώτιδας που χρησιμοποιούσε ο Γ. Πετρακάκος και οι συνεργοί του, στο οικόπεδο της οποίας έχουν βρεθεί θαμμένα έξι καλάσνικοφ. Πριν λίγο εντοπίστηκαν 2 ΟΥΖΙ, ρουκετοβόλο RPG, σφαίρες, πυροκροτητές και φυτίλι

Επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες για «αισιοδοξία» από πλευράς των διωκτικών αρχών για «σημαντικές αποκαλύψεις» σχετικά με τις έρευνες στον Μώλο Φθιώτιδας. Η αποκάλυψη εκρηκτικών και ενός ρουκετοβόλου στο οικόπεδο της εξοχικής οικίας που χρησιμοποιούσαν ο Γιώργος Πετρακάκος και οι συνεργάτες του φέρνει στο προσκήνιο της υπόθεσης πέρα από τις ληστείες και άλλα δεδομένα που σχετίζονται με τρομοκρατικές και εγκληματικές ενέργειες.

Τις τελευταίες ώρες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία -σε ορισμένες περιπτώσεις και με τη βοήθεια κλιμακίου του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ)- πραγματοποιεί παράλληλες έρευνες σε Αττική, Φθιώτιδα και άλλες περιοχές της χώρας προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία που φέρεται να αφορούν ένοπλες επιθέσεις από τις οργανώσεις Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) αλλά και την Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη, η οποία ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη στην περιοχή Κούβελα Φθιώτιδας στις 21 Φεβρουαρίου 2015.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξέταζαν σοβαρά -όπως και επιβεβαιώθηκαν- το ενδεχόμενο στο οικόπεδο, έκτασης περίπου πέντε στρεμμάτων, της εξοχικής κατοικίας στην περιοχή Ευαγγελίστριας στον Μώλο Φθιώτιδας, η οποία είχε ενοικιασθεί για πέντε χρόνια από τον Γ. Πετρακάκο και δύο νεαρούς φίλους του από την Αγία Παρασκευή, να βρίσκονται θαμμένα τα δύο καλάσνικοφ αλλά και χειροβομβίδες όπως και το «ελαττωματικό» RPG-7 που χρησιμοποίησε (κατά περίσταση) η οργάνωση ΟΛΑ στις ένοπλες επιθέσεις κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, της κατοικίας του γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι αλλά και της πρεσβείας του Ισραήλ στην Κατεχάκη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το επιμελές θάψιμο του οπλισμού -σε διάφορα σημεία του οικοπέδου- δείχνει την «αξία» που φέρεται να έχουν αυτά για τους ενόπλους και ότι ίσως πρόκειται για όπλα-σφραγίδες.

Και για Επαναστατικό Αγώνα

Ακόμη διερευνάται αν στον ίδιο χώρο μπορεί να κρύβονται εκρηκτικά και άλλος οπλισμός που μπορεί να χρησιμοποίησε στη δεύτερη φάση δράσης του ο Επαναστατικός Αγώνας ή και άλλοι ένοπλοι. Και αυτό διότι η περίοδος ενοικίασης της απομονωμένης κατοικίας στον Μώλο Φθιώτιδας πριν από περίπου 15 μήνες φέρεται να συμπίπτει με την τελευταία φάση της δράσης του Νίκου Μαζιώτη και τη σύλληψή του στο Μοναστηράκι τον Ιούλιο του 2014.

Ήδη είχαν αποκαλυφθεί νωρίτερα έξι καλάσνικοφ και η έρευνα συνεχιζόταν με τη συμμετοχή κλιμακίου των ΤΕΕΜ που έχει φθάσει στη συγκεκριμένη περιοχή της Φθιώτιδας. Παράλληλα έρευνες γίνονται και σε άλλες κατοικίες με βάση πληροφορίες για τη χρήση πλαστών ταυτοτήτων από τον Γ. Πετρακάκο και τους συνεργούς του, ενώ στοιχεία επιχειρείται να συγκεντρωθούν από κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είχε ο 37χρονος ποινικός, πρώην συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Πάντως τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν ότι δεν έχουν κανένα στοιχείο ότι τα δύο αδέλφια, συγκατηγορούμενοι του Γ. Πετρακάκου, από την Αγία Παρασκευή αλλά και η σύντροφός του έχουν οποιαδήποτε σχέση με τις τουλάχιστον 20 ληστείες τραπεζών από το μεικτό σχήμα αντιεξουσιαστών και ποινικών.