26/10/15

Στο όνομα του Αντ. Κακαμανούδη

Τελετή ονοματοδοσίας ανώνυμης οδού σε οδό Υπαρχιφύλακα Αντωνίου ΚΑΚΑΜΑΝΟΥΔΗ στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης



Πραγματοποιήθηκε τελετή ονοματοδοσίας ανώνυμης οδού, σε οδό “Υπαρχιφύλακα Αντωνίου ΚΑΚΑΜΑΝΟΥΔΗ” στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Συγκεκριμένα, πρόκειται για οδό του συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Νεκταρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η ονοματοδοσία της οδού έγινε μετά από πρόταση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, την οποία αποδέχτηκε ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και τελεσιδίκησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.
Τελέσθηκε τρισάγιο απο τον Πανοσιολογιότατο κ. Αθηναγόρα, εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Ι.Μ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλως κ.κ. Βαρνάβα, στη μνήμη του Υπαρχιφύλακα Αντωνίου ΚΑΚΑΜΑΝΟΥΔΗ, ο οποίος την 25-9-2012 ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα.

Ακολούθησε ομιλία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγου Βασίλειου Κιμ. Μωυσίδη, ο οποίος αφού απηύθυνε τους χαιρετισμούς του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγου Δημήτριου ΣΟΦΙΟΥ, που για έκτακτο υπηρεσιακό λόγο δεν μπόρεσε να παραστεί στη σημερινή εκδήλωση, μεταξύ άλλων τόνισε: «...Η σημερινή τελετή για όλους εμάς που υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία, αποτελεί μία ξεχωριστή ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Εκτός της αποδιδόμενης τιμής στον άτυχο Υπαρχιφύλακα Αντώνιο ΚΑΚΑΜΑΝΟΥΔΗ, αποτελεί και έμπρακτη αναγνώριση από την κοινωνία της προσφοράς του Έλληνα αστυνομικού στην πατρίδα, στην κοινωνία και στον πολίτη... Η απόφαση αυτή του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης, συνιστά έκφραση αναγνώρισης συνολικά της προσφοράς του Έλληνα αστυνομικού και ως τέτοια μας οπλίζει με δύναμη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με στόχο τη δικαίωση των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας....»
Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και η τελετή έκλεισε με τα αποκαλυπτήρια της οδού.
Στην εκδήλωση πέραν των προαναφερομένων παρέστησαν εκπρόσωπος της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μακεδονίας- Θράκης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, εκπρόσωπος του Διοικητή Γ’ Σώματος Στρατού/ NDC - GR , εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Νικόλαος Μπαντουβάκης, ο Βοηθός Γ.Α.Δ.Θ. Ταξίαρχος Θεόδωρος Τυριακίδης, εκπρόσωπος του Συντονιστή Επιχειρήσεων Π.Υ. Β. Ελλάδος, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και Ενώσεων Αποστράτων, Ανώτατοι Απόστρατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ., καθώς και η οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι του εκλιπόντος Υπαρχιφύλακα.