5/10/15

Ευλόγησον ...

Ο Τζανέτος στον Ιερώνυμο

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε  με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 
Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εγκαρδιότητας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την Αρχιεπισκοπή, με έμφαση στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα.

Ειδικότερα, ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο, για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδας προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και τους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται προσωρινά στη χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα, η Αρχιεπισκοπή αποφάσισε, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, να συνδράμει στη σίτιση των μεταναστών στα Προαναχωρησιακά Κέντρα της Αμυγδαλέζας και του Ταύρου.
Με τη σειρά του, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως η Εκκλησία είναι αρωγός στο πλευρό της πολιτείας και εξέφρασε την από κοινού επιθυμία με τον κ. Φιλιππάκο για συχνότερη επικοινωνία και συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.