20/11/15

Στούκαρε σε βράχο


Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, διακριβώθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. Θηβών.
Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας δύο (2) μελών της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα, ενός 36χρονου άνδρα και μίας 33χρονης γυναίκας.
Σε βάρος των ανωτέρω, αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.
Ειδικότερα χθες (19-11-2015) πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους στην περιοχή του Κόκκινου Βοιωτίας, στα πλαίσια αντιμετώπισης κλοπών μετασχηματιστών, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα, στο οποίο επέβαιναν δύο (2) άτομα και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Όμως ο οδηγός αυτού ανέπτυξε ταχύτητα και μετά από πρόσκρουση σε βράχο, εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι το ανωτέρω όχημα ανήκει στην 33χρονη, η οποία μαζί με τον 36χρονο και δύο ακόμη τουλάχιστον συνεργούς τους, είχαν συστήσει, από τις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, δομημένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, με αποκλειστικό σκοπό την αφαίρεση μετασχηματιστών.
Συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα – προανάκριση, τα μέλη της σπείρας ενέχονται στη διάπραξη εξήντα (60) κλοπών μετασχηματιστών, από την περιοχή του Κάστρου, του Κόκκινου & του Ακραίφνιου Βοιωτίας, καθώς και του Μαρτίνου Φθιώτιδας, με τη ζημιά που προκλήθηκε στην ανωτέρω επιχείρηση, από τις φθορές και τις κλοπές, να υπολογίζεται περίπου στις (240.000) ευρώ.
Γίνεται μνεία ότι τα ταυτοποιημένα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί πλήρως η σύνθεση της εν λόγω εγκληματικής ομάδας.