14/12/15

... Bασιλόπουλα

Τα Ντοκουμέντα

Στη σύλληψη πέντε μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονται σε εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προχώρησαν χθες (13-12-2015) το μεσημέρι, κοντά στο χωριό Βασιλόπουλο Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, μετά από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα.
Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς (δύο 42χρονους, έναν 23χρονο και έναν 21χρονο) καθώς και μία 29χρονη υπήκοο Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος, το οποίο ακινητοποιήθηκε στο Βασιλόπουλο Ιωαννίνων, ενώ στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στο χώρο των αποσκευών, βρέθηκαν έξι δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -51.950- γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή, άλλα δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα (όπου επέβαιναν οι υπόλοιποι συλληφθέντες) και όπως διαπιστώθηκε συνόδευαν το παραπάνω αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και λειτουργούσαν ως προπομποί, κατοπτεύοντας το δρομολόγιο κίνησης και ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής.
Συνολικά , κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα κάνναβης βάρους (51.950) γραμμαρίων
  • τρία οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών
  • επτά κινητά τηλέφωνα με οκτώ κάρτες SIM , τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ οι αστυνομικές έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.