Στις 30 Απριλίου 2015 με τις καταθέσεις μαρτύρων θα συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της υπόθεσης του αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμππου είχε καταγγείλει στην Αστυνομία ότι βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τον εργοδότη του και τον γιο του στη Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 2012. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη άτομα.
Σύμφωνα με τη συνήγορο του αιγύπτιου εργάτη, ο Ουαλίντ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ό,τι φρικτό του συνέβη εκείνη την ημέρα στη Σαλαμίνα, ενώ πρόσθεσε πως έγινε προσπάθεια από την πλευρά της υπεράσπισης να μετατραπεί ο θύτης σε θύμα.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι φθάσαμε στο σημείο να ακούσουμε ότι το βασανισμένο θύμα που βρέθηκε δεμένο σε ένα δέντρο με την αλυσίδα είναι υποκριτής και παριστάνει το θύμα ρατσισμού για να πάρει άδεια παραμονής.
Η συνήγορος της πολιτικής αγωγής δήλωσε επίσης ότι σημαντική ήταν η κατάθεση την Τρίτη στο δικαστήριο της ειδικής επιστήμονος από το δίκτυο καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας που περιέγραψε με επιστημονικό τρόπο το ρατσιστικό κίνητρο των δραστών στην υπόθεση αυτή και την ιδιαίτερη σκληρότητα αυτού του περιστατικού που το έκανε να ξεχωρίζει ακόμα και από τα υπόλοιπα γεγονότα ρατσιστικής βίας που έχει καταγράψει στην περίοδο εκείνη το δίκτυο.
Στη δίκη κατέθεσε επίσης ο ανθοπώλης που βρήκε πρώτος τον Ουαλίντ και ο αστυνομικός που επιλήφθηκε στο σημείο όπου είχε βρεθεί δεμένος και χτυπημένος ο άτυχος εργάτης.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής ο αστυνομικός στη σημερινή του (σ.σ. Τρίτη) κατάθεση τόνισε ότι ο πρώτος εκ των κατηγορουμένων, ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου, εμφανίσθηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα και παρέδωσε τα χρήματα του Αιγύπτιου που είχαν αφαιρέσει και ήταν περίπου 9.000 ευρώ.
Πρόσθεσε επίσης ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε αναφέρει ότι είχε παρακρατήσει ένα ποσό 1.500 ευρώ που τα είχε δώσει σε χρωστούμενα ενοίκια που όφειλε στο κατάστημά του.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες που βαρύνουν τους τέσσερις κατηγορούμενους είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης υπήρχε ένταση από μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων που επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον των κατηγορουμένων αλλά και των συνηγόρων υπεράσπισης. Τα πνεύματα ηρέμησαν με παρέμβαση της Αστυνομίας.