21/1/16

Δώρισαν μαλλιά

Καρδίτσα
Γυναίκες αστυνομικοί της Καρδίτσας δώρισαν τα μαλλιά τους
Η Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ) δώρισε στο Σωματείο Donate Hair (=Δωρίζω Μαλλιά) Greece, δώδεκα κοτσίδες από τα μαλλιά που έκοψαν γυναίκες αστυνομικοί, μέλη των οικογενειών τους και φίλες της αστυνομίας από την Καρδίτσα, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.
Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είχαμε πληροφορηθεί πριν από αρκετούς μήνες για την ύπαρξη ενός σωματείου με την ονομασία Donate Hair, το οποίο δωρίζει περούκες σε παιδάκια που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία. Από την ιστοσελίδα τους ενημερωθήκαμε γύρω από τον τρόπο λειτουργίας του σωματείου και αποφασίσαμε ότι έπρεπε να γίνουμε μέρος της αλυσίδας. Οι εθελόντριες ανταποκρίθηκαν άμεσα και από το καλοκαίρι ξεκίνησαν να μακραίνουν τα μαλλιά τους, με σκοπό να κόψουν και να δωρίσουν τις κοτσίδες τους. Τα μαλλιά πρέπει να είναι φυσικά, με συγκεκριμένο μήκος, τα οποία θα σταλούν στην εταιρεία που θα τα μετατρέψει σε περούκες. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα για βαμμένα μαλλιά σε συγκεκριμένο κομμωτήριο, που συνεργάζεται με εταιρεία στο Λονδίνο, όπου τα μαλλιά υφίστανται μια ειδική επεξεργασία προτού γίνουν περούκες. Επίσης δεκτές είναι και οι φυλαγμένες από χρόνια κοτσίδες. Όλες οι προϋποθέσεις για τη δωρεά μαλλιών, καθώς και τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια αναγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του www.donatehair.gr, τα γραφεία του οποίου στεγάζονται στην Αθήνα στην περιοχή των Εξαρχείων.
Λίγο μετά την πρωτοχρονιά μιλήσαμε με την ιδρύτρια και ψυχή του Donate Hair, Μελίνα Κωνσταντινίδη και κάναμε τη δωρεά ως Διεθνής Ένωση Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας, ευελπιστώντας ότι ακόμα περισσότερα άτομα θα ευαισθητοποιηθούν και η αλυσίδα εθελοντών θα μεγαλώσει. Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο του Έλληνα και της Ελληνίδας Αστυνομικού, εκφράζει την ευαισθησία τους στα κοινωνικά προβλήματα και βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες και ιδίως στα μικρά παιδιά και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Επιπλέον στο κοινωνικό της έργο εντάσσεται ο εθελοντισμός και η στήριξη πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την ανιδιοτελή προσφορά στο συνάνθρωπό μας.
‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Ζαρχανής Νικόλαος Γούσιας