16/2/16

Γλίστρησε ...



Συμβόλαιο θανάτου  με καλάσνικοφ στους Αγ. Αναργύρους


Συμβόλαιο θανάτου πίσω από επίθεση με καλάσνικοφ στους Αγ. Αναργύρους

«Συμβόλαιο θανάτου» με στόχο 43χρονο ποινικό παρ’ ολίγον να κοστίσει τη ζωή σε μικρά παιδιά που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης καθώς δέχθηκαν πυροβολισμούς με καλάσνικοφ στο οποίο οι αδίστακτοι δράστες είχαν βάλει σιγαστήρα. 

Ένα περιστατικό το οποίο δείχνει τον «εσωτερικό πόλεμο» στο εγχώριο οργανωμένο έγκλημα και έχει θορυβήσει την ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για μία υπόθεση που ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή οι αρχές Ασφαλείας, αφού είναι πιθανόν να σηματοδοτεί νέο κύκλο αιματηρών ενεργειών στο «κόσμο της νύχτας».

Πυροβολούσαν αδιακρίτως

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου 2016 όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν με το συγκεκριμένο πολεμικό τυφέκιο εναντίον εστιατορίου στην οδό Αγίου Παύλου στους Αγίους Αναργύρους. Μέσα στο κατάστημα υπήρχαν αρκετά άτομα, ανάμεσα στα οποία και ορισμένα μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε οικογενειακή γιορτή την οποία είχαν οργανώσει οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού.

Οι δράστες φέρεται να χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ με σιγαστήρα –χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια και μάλιστα τους έπεσε στο σημείο της επίθεσης– πιθανόν για να μη γίνουν αντιληπτοί οι πυροβολισμοί σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν σε γειτονικό σημείο.

Στο εστιατόριο επικράτησε πανικός, με τους γονείς και τα παιδιά τους να προσπαθούν να αποφύγουν τις σφαίρες. Όπως λένε αστυνομικοί που έσπευσαν επί τόπου, «από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα αφού οι πιστολέρο πυροβολούσαν στο ύψος του προσώπου των θαμώνων και έδειχναν να ρίχνουν αδιακρίτως. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας εκ των θαμώνων έφερε έγκαυμα στο πάνω μέρος του ματιού του που προερχόταν από σφαίρα η οποία πέρασε ξυστά από το πρόσωπό του. Ήταν μία επίθεση που θύμιζε παρόμοιες σε καφενεία στον Άγιο Παντελεήμονα ή στο Μικρολίμανο με πολλούς τραυματίες».

Ενδείξεις για «πόλεμο»...

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον τόπο της επίθεσης εκτός από τον σιγαστήρα του καλάσνικοφ –στάλθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για διερεύνηση αποτυπωμάτων, DNA κ.ά.– οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνέλεξαν και εννέα κάλυκες. Η αρχική έρευνα ωστόσο και η εξέταση 15 μαρτύρων δεν παρείχε στους αστυνομικούς καμιά ένδειξη για την «αιτία» της επίθεσης στο κατάστημα των Αγίων Αναργύρων. Άρχισαν να διατυπώνονται σενάρια σχετικά με απειλές για «προστασία» ή ακόμη και για «βεντέτα» μεταξύ ιδιωτών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως φέρεται να συγκεντρώθηκαν πληροφορίες ότι στόχος των αδίστακτων δραστών ήταν ένας 43χρονος ποινικός με έδρα στην Πετρούπολη ο οποίος είχε καταδικασθεί τον Ιούνιο του 2015 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πολυετή κάθειρξη. Η καταδίκη αφορούσε τη δράση μίας από τις συμμορίες «νονών της νύχτας» –συνολικά 217 άτομα– η οποία είχε αναδειχθεί τον Φεβρουάριο του 2011 ύστερα από διετή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Στην απόφαση είχε δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας και είχε ζητηθεί η καταβολή εγγύησης περίπου 40.000 ευρώ την οποία δεν είχε πληρώσει ο 43χρονος και έτσι αναζητείτο από τις αρχές. Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν και άλλες αναφορές για σχέδια επίθεσης εναντίον του 43χρονου και των συνεργών του που δεν υλοποιήθηκαν…

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο εν λόγω ποινικός, ο οποίος γνώριζε κάποιους από τος συμμετέχοντες στην οικογενειακή γιορτή, ετοιμαζόταν να εισέλθει στο εστιατόριο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση εναντίον του. Με τους δράστες να μη διστάζουν να «γαζώνουν» όλον τον χώρο του εστιατορίου, αδιαφορώντας για την παρουσία ανηλίκων μέσα στο μαγαζί…

Ο 43χρονος δεν τραυματίστηκε και έσπευσε να εξαφανισθεί πριν καταφθάσουν οι αστυνομικοί, πιθανόν λόγω και της αναζήτησής του για τις εκκρεμότητες που έχει με τη Δικαιοσύνη. Είναι πιθανό να ζήτησε από τους θαμώνες που τον γνώριζαν να μην αναφέρουν στην ΕΛ.ΑΣ. την παρουσία του. Ωστόσο σε έναν δεύτερο κύκλο καταθέσεων προσδιορίστηκε ότι ήταν παρών και αυτός ήταν ο στόχος των ενόπλων με το καλάσνικοφ.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανόν σε εξέλιξη «εμφύλιος» στα μέλη μίας μεγάλης συμμορίας ποινικών και ίσως υπάρξουν και άλλα τέτοιου είδους περιστατ