25/2/16

Mαζιώτης: ... +3 χρόνια καταδίκης

Απίστευτη δήλωση
Η Ρούπα με ελικόπτερο προσπάθησε να απελευθερώσει τον Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό

Να προστεθούν στην ποινή του άλλα... τρία χρόνια όσα είναι και τα γενετικά μου όργανα, δήλωσε ο Νίκος Μαζιώτηςαναφερόμενος στη μη εμφάνισή του, στη συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου για την 2η δίκη του «Επαναστατικού Αγωνά» όπου θα αγόρευε η εισαγγελέας της έδρας και που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο.  


Η δήλωση του αναρχικού και αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης, που έχει ήδη καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό για για τις πράξεις που του αποδίδονται για την πρώτη περίοδο δράσης του Επαναστατικού Αγώνα (2003-2010) σε 50 χρόνια φυλάκισης δημοσιεύθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 


«Όπως έχω δηλώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση αποχωρώ από την διαδικασία. Εφόσον σήμερα είναι η αγόρευση της εισαγγελέως συνιστώ  στα χρόνια επί της ποινής που θα προτείνει να προσθέσει άλλα 3 όσα είναι και τα γενετικά μου όργανα», δήλωσε ο Νίκος Μαζιώτης. 


Να θυμίσουμε πως την περασμένη Κυριακή η καταζητούμενη σύντροφος του αρχηγού του ΕΑ, επιχείρησε να προσγειώσει ελικόπτερο στις φυλακές Κορυδαλλού στις οποίες κρατείται ο Νίκος Μαζιώτης προκειμένου να τον απελευθερώσει. 

Ωστόσο, το ελικόπτερο δεν έφτασε ποτέ στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού αφού ο χειριστής αντέδρασε, όταν αντελήφθη ότι το ιπτάμενο μέσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράνομη ενέργεια και εντοπίστηκε στην Πάχη Μεγάρων. 


Στην κατάθεσή που έδωσε ο πρώην αστυνομικός και χειριστής του ελικοπτέρου υποστήριξε: «Όταν φτάσαμε πάνω από τις Ερυθρές έβγαλε όπλο και το κόλλησε στα πλευρά μου φωνάζοντας: «Γύρνα πίσω στην Αθήνα». Εκείνη την στιγμή στην προσπάθεια μου να την αφοπλίσω την άρπαξα από το χέρι. Αυτή τότε άρχισε να με χτυπάει στο πρόσωπο και να με δαγκώνει. Ούρλιαζε και έκανε σαν τρελή».

Ενώ το ελικόπτερο είχε αρχίσει ήδη να στροβιλίζεται, είπε στους αστυνομικούς ο χειριστής του ελικοπτέρου: «Της φώναζα: Τι κάνεις; Θα σκοτωθούμε; Πυροβόλησε δύο φορές. Της έσφιξα το χέρι και πάτησα το κουμπί για τον γεμιστήρα. Με το άλλο μου χέρι κρατούσα το μοχλό πλοήγησης και με αυτό κατάφερα να προσγειώσω το ελικόπτερο».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, το γενετικό υλικό της γυναίκας του ελικοπτέρου που επιχείρησε να φτάσει στις φυλακές Κορυδαλλού ταυτοποιείται με το DNA γυναίκας στο σπίτι όπου έμενε ο Νίκος Μαζιώτης με την Ρούπα στα Καλύβια Αττικής το 2010, στο σπίτι που έμενε το ζευγάρι στο Μαρούσι το 2014 και σε άλλα αντικείμενα, τόσο στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο Μαζιώτης όσο και σε γιάφκες του Επαναστατικού Αγώνα

Τέλος σε έρευνα που έκαναν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελα σε κοινόχρηστο χώρο της ΣΤ΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, που φέρεται να είχε πρόσβαση ο Νίκος Μαζιώτης, γεγονός που συνδέεται με την απόπειρα εναέριας απόδρασης της περασμένης Κυριακής.