3/3/16

Τους δέσμευσαν στο ΠαγκράτιΑστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), προσήγαγαν από την περιοχή του Παγκρατίου στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 21 και 52 ετών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν τρέχοντας από πολυκατοικία στην ίδια περιοχή.
Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής διαπιστώθηκε ότι οι δύο ανωτέρω αλλοδαποί, μαζί με δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, στις 18-2-2016 προσέγγισαν στην πλατεία Ομονοίας τρείς (3) ομοεθνείς τους και με το πρόσχημα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, τους οδήγησαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι. Ακολούθως, με την απειλή όπλων και μαχαιριών τους ακινητοποίησαν και τους δέσμευσαν με αλυσίδες ζητώντας τους χρήματα για να τους απελευθερώσουν.

Στις 29-2-2016, ένας εκ των απαχθέντων κατάφερε να διαφύγει και αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση των συλληφθέντων.
Όπως ακολούθως προέκυψε, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που προσέγγιζε πρόσφυγες ή μετανάστες σε σημεία συγκέντρωσης τους στην Αθήνα και υποσχόμενοι την γρήγορη και ασφαλή μετάβασή τους σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, τους οδηγούσαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι. Εκεί, τους κρατούσαν παράνομα, εκβιάζοντας τους ίδιους και τους συγγενείς τους να τους καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για την απελευθέρωση τους.
Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλυσίδες, λουκέτα και μία χαρτοταινία, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για την δέσμευση των απαχθέντων.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων.