6/4/16

Κλέφτες εκκλησιών

Τα Κατασχεμένα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες, οχήματα, καταστήματα και Ιερούς Ναούς στη Μεσσηνία και στην Αρκαδία.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 39 και 43 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) ανήλικο ημεδαπό και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος, ο 43χρονος και ο ανήλικος μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας , κατά το χρονικό διάστημα από αρχές του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2016 έως και την 30.3.2016, είχαν διαπράξει:
  • Δύο (2) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπών σε Ιερούς Ναούς, τρεις (3) κλοπές σε οικίες, δύο (2) κλοπές σε καταστήματα και πέντε (5) κλοπές σε οχήματα, στη Μεσσήνη και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης Μεσσηνίας.
  • Μία (1) κλοπή σε Ιερό Ναό, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.
Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, καύσιμα, τσιγάρα-είδη καπνού κ.α. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -5.000- ευρώ , σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον, σε έρευνα στην οικία του 43χρονου, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν είκοσι έξι (26) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την παραχάραξη του αριθμού πλαισίου οχημάτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.