26/5/16

Για τα 1.301

Η ΦΥΤΕΙΑ


Από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση φυτείας με (1.301) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, η οποία είχε εντοπισθεί τον περασμένο Ιούλιο, σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Φωκίδας.
Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, 35 ετών και οι δύο, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα την 31-07-2015, στην ορεινή περιοχή Βαρτός Άμφισσας, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, είχε εντοπισθεί η ανωτέρω φυτεία, όπου είχαν κατασχεθεί εκτός των δενδρυλλίων, (8) κιλά κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, αυτόματο σύστημα ποτίσματος κ.α.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και έτερων δραστών – συνεργών τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φυτεία με (1.301) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, στην ορεινή περιοχή Βαρτός Άμφισσας.
Ειδικότερα, προχθές (31-07-2015) το απόγευμα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και συντονισμένων ενεργειών και δράσεων με σκοπό την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν σ την ανωτέρω δασώδη - δύσβατη περιοχή και κατάσχεσαν.
  • (1.164) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (20) εκατοστά έως και (2) μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν.
  • (137) φυτά κάνναβης, ύψους έως (5) εκατοστών, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε γλάστρες.
  • (4) κιλά και (800) γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης.
  • (3) κιλά και (200) γραμμάρια κάνναβης.
  • Μία ζυγαριά ακριβείας και ένα όργανο μέτρησης υγρασίας.
  • Διάφορα σκαπτικά εργαλεία (τσάπες, λοστοί κ.λ.π.) για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, καθώς και αυτόματο σύστημα ποτίσματος της φυτείας.
Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας.