24/5/16

... Διακτινίστηκε ο Υποστράτηγος!

Κρήτη
Πάνω απ' όλα βέβαια ξεχωρίζει το κομάντο στα λευκά Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αποστολάκης. Εξ αριστερών ο Υποστράτηγος, Προϊστάμενος Κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου  Γεώργιος Σκανδαλάκης, που από την Κρήτη βρέθηκε ξαφνικά στην Κατεχάκη





Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, πραγματοποίησε από την Παρασκευή 20 Μαΐου ως την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για θέματα αρμοδιότητάς του, που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες της Κρήτης, ώστε να συμπεριληφθούν στον γενικότερο σχεδιασμό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και διευθέτησή τους.
Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευσε ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Γεώργιος Σκανδαλάκης.
Ειδικότερα το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα κ. Αναγνωστάκη υλοποιήθηκε ως εξής:

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 ο Γενικός Γραμματέας παρευρέθηκε σε πολιτιστική εκδήλωση- συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, στο Φρούριο Φιρκά στα Χανιά, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 75η επέτειο για τη Μάχη της Κρήτης, στην οποία τιμήθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΝ.
Το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 ο κ. Αναγνωστάκης μετέβη στο Ρέθυμνο, όπου το πρωί παραβρέθηκε σε εκδήλωση – επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ελλήνων πεσόντων στη θέση «Λατζιμάς», όπου κατάθεσε στεφάνι.
Στη συνέχεια παρευρέθηκε στα Χανιά όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Δασκαλάκη Ανδρέα και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Νομών στο γραφείο του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διεύθυνση Κρήτης. Ο κ. Αναγνωστάκης ενημερώθηκε αναλυτικά για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος σχετικά με την αστυνόμευση και την ασφάλεια στην περιοχή.
Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων και Λασιθίου καθώς και της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης.
Την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 μετέβη στο Ρέθυμνο, όπου επισκέφτηκε την Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Στη συνέχεια παρέστη στην επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Θεοτόκου, στο Ρέθυμνο, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου.
Ακολούθως παραβρέθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν των Πεσόντων της Μάχης της Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 ετών από την ιστορική Μάχη, όπου κατάθεσε στεφάνι.
Συνάντηση πραγματοποίησε επίσης με το Δήμαρχο Ρεθύμνου Μαρινάκη Γεώργιο καθώς και με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου και της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Κρήτης, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποίησε ομιλία στους Δόκιμους Αστυφύλακες της Σχολής.