17/6/16

Κιλά ηρωίνης

Tα Κατασχεμένα

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση με μέλη ημεδαπούς και υπηκόους Αλβανίας, που δραστηριοποιείτο στη μεταφορά, εισαγωγή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (ηρωίνης, κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης) στη Χώρα, καθώς και στη νόθευση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης που προορίζοντο για την εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών.
Μετά από πολύμηνη επιτήρηση της δράσης του εγκληματικού κυκλώματος, οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στην περιοχή της Αττικής (Ίλιον, Άνω Λιόσια, Περιστέρι, Καλλιθέα, Πετράλωνα, Κολωνός, Σεπόλια), κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων τρεις (3) ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα) και ένδεκα (11) υπήκοοι Αλβανίας (δέκα άνδρες και μία γυναίκα). Συνεργοί των ανωτέρω, και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, είναι επιπλέον δέκα (10) κρατούμενοι Φυλακών (έξι υπήκοοι Αλβανίας, ένας Μπαγκλαντές και τρεις ημεδαποί) καθώς και δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας που αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, περί όπλων, περί αλλοδαπών, παραχάραξη, αντίσταση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακρίβωση χώρων και ατόμων, δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων ( profiling ) και χρησιμοποίηση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, πιστοποίησε την εγκληματική δράση της οργάνωσης στη διακίνηση ναρκωτικών, αποκάλυψε την ιεραρχική της δόμηση και ταυτοποίησε τα μέλη της.
Όπως εξακριβώθηκε, η προαναφερόμενη εγκληματική οργάνωση εισήγαγε στη Χώρα μας, σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες στη συνέχεια μετέφερε, αποθήκευε και τελικά διακινούσε στην εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών. Τα μέλη της είχαν διακριτούς, στην ιεραρχική δομή της, ρόλους όσον αφορά την εισαγωγή μεταφορά, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών.
Όπως διαπιστώθηκε, τις ποσότητες ηρωίνης εισήγαγε από την Τουρκία, σε συσκευασίες κατάλληλες για την αποφυγή εντοπισμού τους, από τις ειδικές συσκευές εντοπισμού ναρκωτικών.
Επιπλέον, εντοπίσθηκαν στις περιοχές Ιλίου και Άνω Λιοσίων, τα παράνομα εργαστήρια νόθευσης ηρωίνης, που είχε εγκαταστήσει η σπείρα και από τα οποία θα διοχετεύοντο, μετά τη νόθευσή τους, υπεραυξημένες ποσότητες ηρωίνης στην εγχώρια αγορά, μέσω των μελών του κυκλώματος.
Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :
  • Ποσότητα ηρωίνης βάρους -7- κιλών και -129,7- γραμμαρίων.
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -895- γραμμαρίων.
  • Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -37,6- γραμμαρίων
  • -5- κιλά και -506- γραμμάρια σκόνης άγνωστης χημικής σύνθεσης, προοριζόμενης για τη νόθευση των ναρκωτικών
  • -19- φαρμακευτικά σκευάσματα επίσης κατάλληλα για τη νόθευση ναρκωτικών
  • Εξοπλισμός εργαστηρίου ναρκωτικών
  • Ένα (1) υπηρεσιακό πιστόλι για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή
  • -3- φυσίγγια
  • Το χρηματικό ποσό των -13.635- ευρώ και -2.500- Λεκ Αλβανίας.
  • -2- ΙΧΕ αυτοκίνητα
  • -4- ζυγαριές ακριβείας
  • -41- συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • Ένα (1) πλαστό χαρτονόμισμα των -50- ευρώ
Επιπροσθέτως αναφέρεται ότι με την παρούσα υπόθεση συσχετίσθηκαν ακόμα πέντε (5) υποθέσεις, που εξιχνιάσθηκαν πρόσφατα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο των οποίων έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, χρημάτων, όπλων, οχημάτων κλπ.
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.