8/7/16

Σε 65 χρόνια ο Ξηρός

Καταδικάστηκαν Ξηρός-Ροδόπουλος για το σχέδιο «Γοργοπόταμος»

Σε κάθειρξη 113 χρόνων, περίπου, καταδίκασε συνολικά το Τριμελές  Εφετείο Κακουργημάτων τον Χριστόδουλο Ξηρό και Χρ. Ροδόπουλο, γνωστό ως «Ιάσωνα» για το σχέδιο Γοργοπόταμος. Συγκεκριμένα ο Χριστόδουλος Ξηρός καταδικάστηκε σε 65 χρόνια και ο Ροδόπουλος σε 78 χρόνια. Ελεύθεροι είναι από σήμερα οι συγγενείς των κρατουμένων κυρίες Εύη Στατήρη και Αθηνά Τσακάλου και ο Χρήστος Πολύδωρος.
Όπως είναι γνωστό το σχέδιο Γοργοπόταμος αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη του Ξηρού. Αφορούσε ανατίναξη μιας πτέρυγας του Κορυδαλλού και είχαν σχεδιάσει την απόδραση των κρατουμένων-μελών των Πυρήνων της Φωτιάς. Είχαν παραπεμφθεί 28 άτομα και η δίκη διήρκεσε μήνες. Για άλλους δύο κατηγορουμένους αναγνωρίστηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η ομάδα αγόρασε όπλα, προμηθεύτηκε εκρηκτικά, νοίκιασε αποθηκευτικούς χώρους και  με εντολές, μέσα από τις φυλακές, αποπειράθηκαν να τινάξουν τις φυλακές στον αέρα στα πλαίσια λειτουργίας τρομοκρατικής οργάνωσης... Ο εισαγγελέας της έδρας κ. Κούτρας είχε πει στην αγόρευσή του ότι «είχε ξεσηκωθεί θόρυβος για την υπόθεση μεγαλύτερος της ουσίας της υπόθεσης».