8/7/16

Στην Περαχώρα ...

Τα Ντοκουμέντα



Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, σε δασικές περιοχές του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, δύο (2) φυτείες αποτελούμενες συνολικά από -865- δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε την 5.7.2016 το απόγευμα, αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε δασική περιοχή του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν -203- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Μετά από συστηματική και ενδελεχή αστυνομική έρευνα, που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι τη φυτεία καλλιεργούσαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 35 και 37 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.
Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε χθες (7.7.2015) το πρωί, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε δασική περιοχή του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο όπως πρόεκυψε, οι καλλιεργητές, καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία είχαν περισυλλέξει.
Όπως προέκυψε, την φυτεία καλλιεργούσε ένας (1) 25χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εντοπίσθηκε χθες (7.7.2016) το πρωί, εντός του χώρου της φυτείας και συνελήφθη.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της φυτείας, αλλά και σε παρακείμενο αυτοσχέδιο παράπηγμα «αποξηραντήριο», βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • -662- εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 0,4 έως 1,2 μέτρων περίπου,
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -870- γραμμαρίων,
  • αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης.
Ο 25χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν επίσης στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την ταυτοποίηση των συνεργών των ανωτέρω.