5/7/16

Η φυτεία στα Ελληνοαλβανικά

Oι Αποδείξεις


Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε δασώδη και δύσβατη περιοχή στην Αγία Μαρίνα Πωγωνίου Ιωαννίνων, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της κατοχής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκαν χθες (04-07-2016) κατά τη διάρκεια εξερεύνησης στην παραπάνω περιοχή, (3.191) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στον τρόπο καλλιέργειας και απόκρυψης της φυτείας, οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο της φυτείας, τοποθετώντας περιμετρικά αυτής, κορμούς δέντρων, κλαδιά και φύλλα σε πυκνή διάταξη, ώστε να μην είναι ορατή και προσβάσιμη η καλλιέργεια, ενώ είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης (σύστημα ποτίσματος, σκαπτικά εργαλεία κτλ.).
Ενεργούνται έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.