6/7/16

Πονηροί ληστές με replica


Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 4-7-2016 στους Αμπελοκήπους, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρία (3) άτομα, δύο ημεδαποί ηλικίας 33 και 42 ετών και ένας Παλαιστίνιος ηλικίας 42 ετών, για ληστεία, που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα, σε καταστήματα σούπερ μάρκετ στην ίδια περιοχή.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) πιστόλια replica , το χρηματικό ποσό των -5.432- ευρώ, μικροποσότητα ηρωίνης, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, χειρόγραφες σημειώσεις με διευθύνσεις σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και μία (1) τσάντα με ρουχισμό που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες από τα μέσα Μαΐου είχαν συγκροτήσει ομάδα που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα οι δράστες, με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου τους, εισέρχονταν σε καταστήματα σούπερ μάρκετ και με την απειλή πιστολιών ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες και αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία. Αμέσως μετά τη διάπραξη των ληστειών, επιβιβάζονταν σε ταξί που τους ανέμενε συνήθως και άλλος συνεργός τους.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί ένδεκα (11) περιπτώσεις ληστειών σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Οι συλληφθέντες έχουν κατά το παρελθόν συλληφθεί, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των ληστειών, κλοπών, απάτης και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.