5/8/16

Το παράκαναν στην Πάρο

Το 'ριξαν στο χασίς!





Συνελήφθησαν χθες (04.08.2016) το μεσημέρι σε χωριό τη Πάρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ένας 39χρονος και μια 29χρονη, ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων και αξιολόγησης στοιχείων σχετικά με υπόθεση καλλιέργειας κάνναβης, χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία των κατηγορουμένων, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν:
  •  Ποσότητα κάνναβης βάρους -3- κιλών, εμποτισμένη με ισοπροπυλική αλκοόλη και τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό δοχείο με σκοπό την παραγωγή χασισέλαιου
  •  Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -948- γραμμαρίων τοποθετημένη σε γυάλινα βάζα και πλαστικές σακούλες
  •  Ποσότητα χασισέλαιου βάρους -44- γραμμαρίων
  •  Ποσότητα ισοπροπυλικής αλκοόλης -17- λίτρων
  •  Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  •  Το χρηματικό ποσό των 4.700,00 ευρώ
Επίσης, εντοπιστήκαν στον περίβολο-κτήμα της κατοικίας δυο καλλιέργειες κάνναβης, μια υπαίθρια και μια εσωτερικού χώρου.
Συγκεκριμένα η υπαίθρια καλλιέργεια αποτελούνταν από -32- ανεπτυγμένα φυτά κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρα, καθώς και ένα αποξηραμένο δενδρύλλιο.
Παράλληλα η δεύτερη καλλιέργεια (εσωτερικού χώρου) ήταν αναπτυγμένη σε γλάστρες μέσα σε δυο αποθήκες υπό ελεγχόμενες με κατάλληλο εξοπλισμό συνθήκες τεχνητού φωτισμού, εξαερισμού και θέρμανσης και αποτελούνταν από -106- δενδρύλλια ύψους έως -1- μέτρο.
Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και μαζί με τα υπόλοιπα ευρήματα (ναρκωτικές ουσίες, ζυγαριά, συσκευασίες και καλλιεργητικός εξοπλισμός) κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.