5/8/16

Με ρεύμα και τηλέφωνο ...

Η φυτεία του

Συνελήφθη, σήμερα (04.08.2016) το μεσημέρι σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Πλατανιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και Αποκορώνου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, 59χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σήμερα (04.08.2016) το μεσημέρι συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε αγροτική περιοχή του Δήμου Πλατανιά, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν σε δύσβατη περιοχή και εκριζώθηκαν συνολικά διακόσια είκοσι (220) δενδρύλλια κάνναβης ευρισκόμενα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο στάδιο της πλήρους ανάπτυξης ύψους έως 4 μέτρων ενώ εντοπίστηκε στον περιβάλλοντα χώρο ο 59χρονος ο οποίος και συνελήφθη.
Επιπλέον, ο 59χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψης του αντιστάθηκε.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.