21/9/16

Έπιασαν τους απαγωγείς του γουνέμπορου

Ταξίαρχος Αμαρατίδης Ευθύμιος


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς η υπόθεση της ένοπλης ληστείας και της αρπαγής 65χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη καταστήματος γουναρικών, που διαπράχτηκε το απόγευμα της 09 Μαρτίου 2016 στην περιοχή Τοιχιού Καστοριάς. 
Για την υπόθεση αυτή εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, χθες (20 Σεπτεμβρίου 2016), σε περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 29,35 και 37 ετών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος των συλληφθέντων είχε σχηματιστεί ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για - τα κατά περίπτωση - αδικήματα της ληστείας, της αρπαγής, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης οπλοφορίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, της αντιποίησης και της πλαστογραφίας και είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης τους από τον Ανακριτή Καστοριάς.
Όπως προέκυψε από την έρευνα οι τρεις ημεδαποί συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, τουλάχιστον από το μήνα Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, με σκοπό τη διάπραξη της συγκεκριμένης ένοπλης ληστείας και αρπαγής. Μάλιστα είχαν προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες και είχαν επισκεφθεί σε προγενέστερους χρόνους την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς και της Κοζάνης .
Κατά τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας και αρπαγής οι τρεις συλληφθέντες είχαν επιμέρους ρόλους και συγκεκριμένα ο 37χρονος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου» ενώ οι άλλοι δυο (29χρονος και 35χρονος) φορούσαν στολές αστυνομικών και προσποιούμενοι τη διενέργεια αστυνομικού - οικονομικού ελέγχου, ακινητοποίησαν το όχημά του 65χρονου.
Με την απειλή πιστολιών τον ανάγκασαν να επιβιβασθεί σε όχημα που χρησιμοποιούσαν και μετέβηκαν στο κατάστημά - εργαστήριό του στην Καστοριά, όπου με χρήση βίας τον ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο από το οποίο αφαίρεσαν 80.000 €. Στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν στην περιοχή Καλλιθέα Καστοριάς, αφού τον δέσμευσαν σε δέντρο και τον φίμωσαν με μονωτική ταινία.
Οι δράστες χρησιμοποίησαν δυο οχήματα ( Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα) για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 29-01-2016 στο Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου και την 27-02-2016 στο Τμήμα Ασφαλείας Νέου Ψυχικού αντίστοιχα, στα οποία μάλιστα χρησιμοποίησαν πλαστές πινακίδες. Επίσης χρησιμοποίησαν και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του παθόντα, το οποίο εγκατέλειψαν. Και τα τρια οχήματα ανευρέθηκαν από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Επιπλέον, όπως πρόεκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές ενώ ο 29χρονος ταυτοποιήθηκε και ως δράστης ληστείας, που είχε διαπραχθεί τον Απρίλιο του 2010 σε περιοχή της Αθήνας .
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (20-09-2016) στον κ. Εισαγγελέα Υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ενώ στην συνέχεια θα οδηγηθούν στον κ. Τακτικό Ανακριτή Καστοριάς.
λιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό-σύλληψη δυο (2) αγνώστων ανδρών για την περίπτωση ληστείας που διαπράχθηκε σε βάρος 65χρονου ημεδαπού χθες (09-03-2016) στο Τοιχιό Καστοριάς.
Συγκεκριμένα, χθες (09-03-2016) το απόγευμα στην περιοχή Τοιχιού Καστοριάς, δυο (2) άγνωστα άτομα επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και φέροντας την ενδυμασία αστυνομικών υπαλλήλων, με το πρόσχημα του ελέγχου Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 65χρονος, τον ακινητοποίησαν και κατόπιν μετέβησαν μαζί του σε κατάστημα που διατηρεί ο ανωτέρω στην περιοχή της Καστοριάς, όπου με τη χρήση βίας και υπό την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο που υπήρχε εντός του καταστήματος το χρηματικό ποσό των ογδόντα χιλιάδων (80.000,00) ευρώ.
Ακολούθως, οι δράστες αφού οδήγησαν τον 65χρονο σε παρακείμενη περιοχή, τον έδεσαν και διέφυγαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε κλαπεί προ διμήνου από την περιοχή του Φαλήρου Αττικής και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.