19/10/16

Σιγά τα ωά!

Τι κάνεις αν δεν έχεις να ζήσεις?
Αποτέλεσμα εικόνας για πλαστες πινακιδες

Aπό την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 53χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία του Νομού Θεσσαλονίκης, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία, της κλοπής ρεύματος και νερού καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας του τελωνειακού κώδικα, των αρχαιοτήτων και όπλων.
Ειδικότερα, χθες (18-10-2016) ο 53χρονος αστυνομικός κατά τη διάρκεια έλεγχου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, κατελήφθη να οδηγεί αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας και στερούνταν ασφαλιστήριου συμβολαίου.
Από την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας τις είχε παραδώσει προ επταετίας σε Δ.Ο.Υ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του, στο παραπάνω όχημα και σε αποθήκη ιδιοκτησίας του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
  • (4) πιστόλια, μαχαίρι, σπρέι πιπεριού,
  • (2) δακρυγόνα,
  • (486) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • (9) κούτες με τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από τον νόμο ενδεικτική ταινία ασφαλείας,
  • μηχάνημα ανίχνευσης/εντοπισμού μετάλλων και συσκευές εντοπισμού, μέτρησης και ανίχνευσης ηλεκτρικού ρεύματος,
  • πινακίδα κυκλοφορίας για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή από ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, σε Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης και (2) πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκίνητου, οι οποίες δεν έφεραν ανάγλυφη κρατική σφραγίδα καθώς και
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ατόμου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια, σε Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.
Επίσης σε παράλληλο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή υπαλλήλων της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και της Ε.Υ.Α.Θ. στην οικία του 53χρονου διαπιστώθηκε η κλοπή ρεύματος και νερού, καθώς είχε πραγματοποιήσει παράνομες παρεμβάσεις στους μετρητές υδροδότησης και ηλεκτροδότησης.
Ο 53χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρχιφύλακας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.