24/1/17

Με όρους ο 15χρονος

 Είχε συλληφθεί και το 2016 για βιασμό 

Για βιασμό-αποπλάνηση-φόνο του 6χρονου κατηγορείται ο 15χρονος

Δικογραφία για βιασμό, αποπλάνηση και ανθρωποκτονία από πρόθεση σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής σε βάρος του 15χρονου κωφάλαλου Ρομά, που συνελήφθη για τη δολοφονία εξάχρονου, επίσης κωφάλαλου Ρομά, στην Κομοτηνή, στον συνοικισμό Ρομά Αλαν Κουγιού.

Ο 15χρονος ομολόγησε τόσο τον βιασμό, όσο και τον φόνο του μικρού Μεχμεταλή Σεζάλ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ίδιος είχε συλληφθεί και το 2016 για τον βιασμό ενός 22χρονου με νοητική υστέρηση και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Την Τρίτη, στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης διενεργεί τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του άτυχου αγοριού, για να ρίξει περισσότερο φως στις συνθήκες θανάτου του.

Σε δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Κιφνίδης ανέφερε ότι το θύμα βρέθηκε πίσω έναν θάμνο, στην αυλή ενός εγκατελειμμένου σπιτιού, στο κέντρο της πόλης της Κομοτηνής. Ήταν σκεπασμένο με μπουφάν και δεμένο χειροπόδαρα, ενώ έφερε εκδορές μπροστά στο πρόσωπο, γύρω από το στόμα. Σε πρώτη εκτίμησή του, πιθανόν να πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του εξάχρονου είχαν χαθεί το βράδυ της Κυριακής από τον συνοικισμό Ρομά Αλαν Κουγιού και οι γονείς του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του. Το πρωί της Δευτέρας κινητοποιήθηκε το "Χαμόγελο του Παιδιού", που εξέδωσε Amber Alert. Ωστόσο, το παιδί βρέθηκε νεκρό χθες το μεσημέρι, σε σημείο που υπέδειξε στους αστυνομικούς ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του.

Ο 15χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ροδόπης.