19/1/17

Ο 63αρης με τους 10 σάκoυς

Οι Αποδείξεις



Η αυτόφωρη σύλληψη τριών εμπόρων ναρκωτικών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (18-01-2017) το μεσημέρι στη Βροσίνα και στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, απέτρεψε την εισαγωγή και διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας περισσοτέρων από (213) κιλών κάνναβης.
Πρόκειται για έναν 63χρονο ημεδαπό καθώς και δύο υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 27 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με τα αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στη γέφυρα Βροσίνας Ιωαννίνων, ο 63χρονος ημεδαπός, γιατί μετέφερε με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, (10) σάκους που περιείχαν (132) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (213.800) γραμμαρίων.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, ελέγχοντας το δρομολόγιο και διευκολύνοντας τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
  • (132) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (213) κιλών και (800) γραμμαρίων,
  • δυο οχήματα
  • επτά κινητά τηλέφωνα.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.