25/1/17

Απ' τον κάδο στον κουβά ...

Αποτέλεσμα εικόνας για δολοφονια καδος

Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 73χρονου ημεδαπού, η σορός του οποίου βρέθηκε την 12-1-2017 σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου . Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του προκλήθηκε από στραγγαλισμό.
Όπως εξακριβώθηκε από την ενδελεχή έρευνα και την συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 59χρονος ημεδαπός.

Όπως διαπιστώθηκε, το θύμα που ήταν άστεγος "φιλοξενήθηκε" από τον δράστη, που επίσης είναι άστεγος, σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου που χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα. Μετά από παραμονή 4-5 ημερών, ο 59χρονος στραγγάλισε το θύμα του. Ακολούθως απέκρυψε τη σορό του θύματος στο εσωτερικό του καταλύματος και το βράδυ της 11-1-2017 τη μετέφερε και την απόθεσε σε κοντινό κάδο απορριμμάτων, όπου την επομένη (12-1-2017) βρέθηκε.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, αιτία των πράξεών του ήταν η εριστική και υβριστική συμπεριφορά του θύματος προς τον ίδιο.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκδόθηκε από τον κ. Ανακριτή ένταλμα δυνάμει του οποίου την 24-1-2017 συνελήφθη.