16/1/17

Οι ... φτερωτές λίρες

Αποτέλεσμα εικόνας για λιρες

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, η αξιοποίηση στοιχείων και η ενδελεχής έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού, χρυσών λιρών και κοσμημάτων, από σπίτι στον Άγιο Δημήτριο Άρτας.
Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και εκβίασης.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος δράστης, το απόγευμα της 15-09-2016, εισήλθε σε κατοικία στον Άγιο Δημήτριο Άρτας και αφαίρεσε μεγάλο χρηματικό ποσό, δεκατρείς χρυσές λίρες και κοσμήματα.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 21χρονος κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκβίαζε με απειλές κατά της ζωή του, 31χρονο ημεδαπό, προκειμένου να πωλεί τα κλεμμένα κοσμήματα, παραδίδοντάς του στη συνέχεια το αντίτιμο.
Η κακουργηματική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η έρευνα ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.