21/2/17

Ο πρόεδρος έλαβε θέση

Οι συζητήσεις του Βασίλη Ντούμα
Τα Σωματεία Ειδικών Φρουρών, Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.), Κρήτης (Ε.Ν.Ε.Υ.Κ) , Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.Ε.Φ.Κ.Μ ) πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με μέλη της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, προκειμένου να μεταφερθούν, απόψεις, αιτήματα και θέσεις, που προέρχονται από την βάση των εκλεγμένων συνδικαλιστικών μας οργάνων ,των μελών μας Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών Υπάλληλων προερχόμενων από Ειδικούς Φρουρούς.
  Αρχικά  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο, από τον οποίο συζητήσαμε διεξοδικά  για την υφιστάμενη κατάσταση της ΕΛ.ΑΣ σε σχέση με τις κατά καιρούς καταγγελίες  , αιτήματα και διεκδικήσεις μας . Ο κ. Γενικός διαβεβαίωσε ότι παρά τις δυσκολίες στα θέματα που σχεδόν στο σύνολο τους απαιτούν οικονομική ευρωστία , θα συνεχίσει να καταβάλλει επίπονες προσπάθειες για την βελτίωση της κατάστασης σε κάθε επίπεδο , μια προσπάθεια που ασφαλώς και του την αναγνωρίζουμε ως συνδικαλιστικά όργανα.

            Ακολούθησε συνάντηση   των Σωματείων μας, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Τσουβάλα Κωνσταντίνο, αλλά και τα  μέλη της Φυσικής Ηγεσίας που πλαισίωναν τον κύριο Αρχηγό. Συγκεκριμένα στην συνάντηση συμμετείχαν:  ο Προϊστάμενος Επιτελείου ΕΛ.ΑΣ  κ .Μιχαήλ Καραμανλάκης , ο Προϊστάμενος Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης  και Πληροφορικής  κ. Κωτσάκης Γεώργιος  , ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρωπίνου Δυναμικού Δασκαλάκης Ανδρέας  ο Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του κ. Αρχηγού,  κ. Βολυράκης Στυλιανός, ο Διευθυντής Προσωπικού του Α/Ε/Α , Διευθυντής κ. Λαδομένος Μιχαήλ .
            Το επίπεδο της συνάντησης αλλά και η διάθεση του κ. Αρχηγού και των υπολοίπων μελών της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, μας έδωσε την άνεση να αναφερθούμε διεξοδικά σε όλα τα κεφαλαιώδη ζητήματα που μας έχουν απασχολήσει το προηγούμενο διάστημα  σαν Συνδικαλιστικά  όργανα αλλά παράλληλα απασχολούν τους Συναδέλφους  και έχουν αποτελέσει αφορμή να καταγγείλουμε, να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε.( Ερήμωση αστυνομικών υπηρεσιών, Αγκίστρωση των υπηρεσιών περιπολίας ΔΙ,ΑΣ, ΟΠΚΕ σε σταθερούς στόχους, Στέρηση μέσων και εξοπλισμού , Επικίνδυνα Οχήματα , Μεταθέσεις, κ.α)Σε θέματα που εκκρεμούν και υπάρχει η δυνατότητα επίλυσης δόθηκαν από τον κ. Αρχηγό κατευθυντήριες εντολές   για πλήρη βελτίωση και  αποκατάσταση.
Η καθημερινή παρεμβατικότητα των Σωματείων μας , η αμιγώς Συνδικαλιστική και όχι πολιτιστική δράση μας , η διεκδικητική μας διάθεση , ο καταγγελτικός  μας λόγος  και  χαρακτήρας , αποδίδουν και θα αποδώσουν καρπούς  όταν τοποθετούνται σε εύφορο έδαφος και αξιοποιούνται από μια Ηγεσία που αγωνιά για τις αγωνίες του Αστυνομικού και αγωνίζεται και αυτή για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του.
(Με επιμέρους ανακοινώσεις θα αναφερθούμε διεξοδικά στο περιεχόμενο ενός εκάστου θέματος της συζήτησης  μας)