8/3/17

Ο τοπικός Αστυνόμος πήγε Χαλκίδα



Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου σε έξι (6) συνολικά περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα ο νέος θεσμός λειτουργεί πλέον:
  • στην Αυλίδα και στο Βασιλικό του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας,
  • στην Υπάτη του Δήμου Λαμιέων Φθιώτιδας και στο Γαρδίκι Ομιλαίων του Δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδας,
  • στην Πύλη Δερβενοχωρίων του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας και
  • στην Ερατεινή του Δήμου Δωρίδας Φωκίδας.
Ο Τοπικός Αστυνόμος είναι θεσμός ο οποίος εντάσσεται στο περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης και αντιπροσωπεύει την κυρίαρχη αντίληψη του Σώματος για συναίνεση, εξωστρέφεια και αρμονική συνύπαρξη πολίτη και Αστυνομίας.
Ουσιαστικά αποτελεί τον βασικό συνδετικό κρίκο της Αστυνομικής Υπηρεσίας, όπου υπάγεται διοικητικά και ανήκει οργανικά, με την τοπική κοινωνία, αναπτύσσοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας του αστυνομικού με τον πολίτη και ευρύτερα με το κοινωνικό σύνολο.
Στο πλαίσιο αυτό βασική επιδίωξη του Τοπικού Αστυνόμου αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών και η εκπλήρωση της κοινωνικής προσδοκίας για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό.
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (07-03-2017) το πρωί και το μεσημέρι, τελετές αγιασμού στις περιοχές της Αυλίδας και του Βασιλικού Ευβοίας, αντίστοιχα.

Στις παραπάνω τελετές, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Νικόλαος Γεωργακόπουλος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του θεσμού στις συγκεκριμένες περιοχές και ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού.
Συνάμα κάλεσε τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν και να εμπιστευτούν τον Τοπικό Αστυνόμο, ενώ παράλληλα ευχήθηκε στους Τοπικούς Αστυνόμους υγεία και δύναμη, ώστε να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν.
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Νικολιδάκης, αναφέρθηκε στις ειδικότερες αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που καλούνται να επιτελέσουν οι Τοπικοί Αστυνόμοι, με σύνεση, επαγγελματισμό, αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα.
Στις ανωτέρω τελετές παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Αυλίδας, κ. Δημήτριος Παπαποστόλου, ο Αντιδήμαρχος Βασιλικού, κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ. Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, κ. Ευάγγελος Κούκουζας και κ. Σταμάτιος Γκάβαλης, ως εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, καθώς επίσης Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.