18/7/17

Την κοπάνησε το μπραβάκι της ΔΙΑΣ

Δεν πάτησε στην Ευελπίδων 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Του πήγε "να" από  το φόβο της προφυλάκισης
Ο ειδικός φρουρός που παραδόθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας κατηγορούμενος για συμμετοχή στο κύκλωμα μπράβων, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και έκτοτε... αγνοείται.
Εξαφανίστηκε και αναζητείται ο ένας από τους δύο ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι πρόσφατα κατηγορήθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών για συμμετοχή σε κύκλωμα μπράβων.

Πρόκειται για 33χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος αν και το βράδυ της περασμένης Δευτέρας παραδόθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, καταφέρνει μέχρι σήμερα να διαφεύγει τη σύλληψη.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: μετά από μυστική έρευνα σχεδόν δύο ετών, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας προχώρησε την Πέμπτη 6 Ιουλίου στη σύλληψη 19 ατόμων με την κατηγορία ότι συγκροτούσαν δύο ανεξάρτητες αλλά συνεργαζόμενες ομάδες μπράβων. Τα μέλη τους φέρονται να «ήλεγχαν» πάνω από 60 χαρτοπαικτικές λέσχες και μπαρ στην Αττική και να «διεκπεραίωναν» κατά παραγγελία ξυλοδαρμούς, εμπρησμούς κ.ά.


Δύο αστυνομικοί στο κύκλωμα "νονών της νύχτας"!
Για συμμετοχή στα κυκλώματα κατηγορήθηκαν και δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής. Ο ένας απ’ αυτούς, 36 ετών, εντοπίστηκε και συνελήφθη στα όρια του αυτόφωρου. Κατηγορείται για συμμετοχή στη μία από τις ομάδες των μπράβων και, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχε ανάμειξη σε εμπρηστική επίθεση έξω από μπαρ στην Αγία Βαρβάρα.

Ο δεύτερος επίορκος αστυνομικός, ηλικίας 33 ετών, δεν εντοπίστηκε την ημέρα της επιχείρησης και άρα δεν συνελήφθη στα όρια του αυτόφωρου. Το κατηγορητήριο τον περιγράφει ως ενεργό μέλος και των δύο ομάδων, ενώ σύμφωνα με τη δικογραφία είχε ανάμειξη σε κατά παραγγελία ξυλοδαρμούς.

Όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, οι 19 συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρχικά στον εισαγγελέα και την Τρίτη 11 Ιουλίου απολογήθηκαν ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας που ανέλαβε την υπόθεση. Από τους 19 συλληφθέντες προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 16 και μόλις τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο μη συλληφθείς αστυνομικός παρουσιάστηκε οικειοθελώς στην ανακρίτρια το βράδυ της Δευτέρας και πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί. Δεν συνελήφθη, καθώς αφενός μεν είχε παρέλθει το αυτόφωρο και αφετέρου διότι η ανακρίτρια δεν είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του. Έτσι, την Τετάρτη το πρωί και ενώ είχαν μεσολαβήσει την παραμονή το βράδυ οι προφυλακίσεις των περισσότερων συγκατηγορουμένων του, ο 33χρονος αποφάσισε να γίνει «καπνός» φοβούμενος ότι κι αυτός θα κατέληγε στη φυλακή. Έκτοτε, τα ίχνη του αγνοούνται, ενώ μέχρι χθες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας περίμεναν την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του συναδέλφου τους για να κινηθούν.


Στο μεταξύ, χθες, ο 36χρονος προφυλακισμένος ειδικός φρουρός κατέθεσε (μέσω του συνηγόρου του) αίτημα αποφυλάκισης. Ισχυρίζεται ότι λόγω της ιδιότητάς του ως αστυνομικού έπρεπε να απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή Διαφθοράς και επομένως η προφυλάκισή του είναι «άκυρη». Επιπλέον, απορρίπτει και το σκεπτικό της απόφασης με το επιχείρημα ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την προσωρινή κράτησή του.