7/9/17

Έπεσαν στον κουβά της Tsoukalis Jet-Set

Μεγάλο «χτύπημα» κατά της αρχαιοκαπηλίας, με εμπλοκή υπαλλήλου του ΣΔΟΕ Ηγουμενίτσας

Το Ντοκουμέντο

Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργος τσουκαλης

Νέα μεγάλη επιτυχία κατέγραψε η Ελληνική Αστυνομία στον διαρκή αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας με τη πολύτιμη συνδρομή του Γιώργου Τσούκαλη.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν στο Αγρίνιο ένας τελωνειακός υπάλληλος από τη Πρέβεζα και ο συνεργός του αγρότης με καταγωγή από το Αγρίνιο. Οι συλληφθέντες είχαν στη κατοχή τους μαρμάρινη πλάκα η οποία χρονολογείται από τον 3 ή τον 4 αιώνα προ Χριστού.
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε σε συνεργασία με τον γνωστό ιδιωτικό ερευνητή και σύμβουλο πολιτιστικής κληρονομιάς Unesco Πειραιώς και νήσων Γιώργο Τσούκαλη και εξελίχτηκε σε κίνηση ματ στον αγώνα κατά της αρχαιοκαπηλίας.

Ο Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος έχει προσφέρει τη βοήθεια του αρκετές φορές προς την ΕΛ.ΑΣ σε σημαντικές υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, απατών, λαθρεμπορίου και άλλες, ευχαρίστησε δημοσίως τον συνάδελφο του και στενό συνεργάτη του Φώντα Βρόσγο ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην υπόθεση.

Παράλληλα μετά το τέλος της επιχείρησης ο Γιώργος Τσούκαλης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του αλλά και τις δημόσιες ευχαριστίες του προς τον υποστράτηγο Κώσταντίνο Σκούμα και τον  διοικητή ασφαλείας Ιωαννίνων Βασίλη Μουσελίμη.