24/4/10

Δραπέτης το έπαιζε "δικαστικός"

Μεσημβρινές ώρες της 24-4-2010, στα ΚΤΕΛ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός για απάτη – πλαστογραφία. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που του έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, επέδειξε Δελτίο Ταυτότητας Δικαστικού Λειτουργού, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε επιδείξει σε υπάλληλο των γραφείων έκδοσης εισιτηρίων έτερο δελτίο ταυτότητας Δικαστικού Λειτουργού (με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας), απαιτώντας την έκδοση εισιτηρίου άνευ αντιτίμου. Επίσης, σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 επιπλέον πλαστά δελτία ταυτότητας δικαστικών λειτουργών, μία στρογγυλή σφραγίδα Δημόσιας Υπηρεσίας, τρία έγγραφα εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με τα οποία αποστέλλονται κάρτες SIM και κωδικοί ΡΙΝ και μία εντολή - εξουσιοδότηση Δημόσιας Υπηρεσίας. Κατά δήλωση του συλληφθέντα, την προαναφερόμενη στρογγυλή σφραγίδα, προμηθεύτηκε από άτομο αγνώστων στοιχείων, έναντι χρηματικού ποσού.
Ο 52χρονος, προκειμένου να συνάψει συμβόλαια παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, προσκόμιζε σε ανάλογα καταστήματα πλαστά δελτία ταυτότητας, με αποτέλεσμα να αποκομίζει συσκευές κινητής τηλεφωνίας μεγάλης αξίας, τις οποίες πουλούσε σε καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων ανά την Ελλάδα. Επίσης, στα ταξίδια που πραγματοποιούσε στο εσωτερικό της χώρας με μέσα μαζικής μεταφοράς, επιδείκνυε επανειλημμένως τα πλαστά δελτία ταυτότητας, προκειμένου να εξασφαλίσει ειδική έκπτωση λόγω της ιδιότητας που υποτίθεται ότι είχε.
Από την αστυνομική έρευνα και την ομολογία του 52χρονου, προέκυψε ότι, πρόκειται για δραπέτη φυλακών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν (4) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (6) ετών και (6) μηνών για πλαστογραφία - απόδραση κρατουμένου, απάτη και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης